Sijainti: Pääsivu / Lahjoita / Lahjoita saimaannorpalle

Lahjoita saimaannorpalle

Saimaannorppa on maailman uhanalaisin hylje ja ainoa kotoperäinen nisäkäs, joka uhkaa kuolla sukupuuttoon vääränlaisten katiskojen ja verkkokalastuksen vuoksi. Norppia on tällä hetkellä 360 yksilöä, eikä yhtään ylimääräistä.Pelastetaan oma norppamme - lahjoita #KYMPPIKUUTILLE!

 

Norpan ensimmäinen elinvuosi on sen elämän vaarallisin.

Norppaemon vieroittamat kuutit lähtevät toukokuussa opettelemaan itsenäistä norpan elämää. Kuutti saattaa uida pitkiäkin matkoja tutkiessaan Saimaata ja etsiessään omaa paikkaansa. Se on utelias ja varomaton, ja sillä on suuri riski jäädä löysänieluisen katiskan tai verkon vangiksi. Pieni kuutti mahtuu helposti uimaan katiskan sisään kalojen houkuttelemana. Se ei kuitenkaan enää pääse ulos ja pintaan hengittämään, vaan se tukehtuu ja kuolee.

Jo tämän vuoden aikana on kuollut kaksi erittäin uhanalaista norppaa, jotka ovat hukkuneet jäädessään satimeen kalastusvälineisiin. Norppaa ei niinkään uhkaa ammattikalastus, vaan tavallisten asukkaiden ja mökkiläisten katiskat ja verkot.

#KYMPPIKUUTILLE-kampanjan tuotolla hankitaan katiskoihin nielurajoittimia, joita jaetaan Saimaan alueella. Nielurajoitin pienentää katiskan suuaukkoa niin, ettei kuutti enää mahdu siitä läpi. Yhden nielurajoittimen hinta on viisi euroa, joten jokainen osallistuja tekee kahdesta katiskasta turvallisempia.

Auta ja osallistu samalla arvontaan Suomen luonnonsuojeluliiton Facebook-sivulla! Pääpalkintona on kahden vuorokauden hotelliloma kahdelle Hotelli Punkaharjussa, Saimaan rannalla. Palkinnon voi käyttää 14.8.-31.12.2017 ja sen voittaja arvotaan 27.4.2017. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Voit maksaa lahjoitussumman joko verkkopankin kautta tai MobilePaylla numerolla 1938.


Miten MobilePaylla maksetaan?

Lataa sovellus sovelluskaupastasi (Apple store, Google Play, Windows store)
Rekisteröidy muutamassa sekunnissa tunnistautumalla sekä syöttämällä tili- ja korttinumerosi

Kuinka se toimii?

MobilePayllä rahan lähettäminen onnistuu yhtä helposti kuin tekstiviestin lähettäminen. Rahaa lähettääksesi sinun tarvitsee ainoastaan syöttää vastaanottajan matkapuhelinnumero sekä lähetettävä summa.

MobilePayllä voit helposti tarkistaa vastaanottajan nimen ja puhelinnumeron ennen kuin lähetät rahaa. Siten varmistat, että siirrät rahat oikealle henkilölle.

Lähtevä raha veloitetaan luotto- tai maksukortilta ja vastaanottaja saa sen tililleen.

Rahan lähettämisen jälkeen näet kuitin tapahtumasta ruudullasi. Kuitti on myös tarvittaessa löydettävissä tapahtumat-listastasi.

 

Valokuva: Lasse Kurkela

 

Pysy ajan tasalla! Sähköpostilla saat parhaiten tietoa ajankohtaisista luonnonsuojeluasioista, lahjoitusten käytöstä ja erilaisista tukivaihtoehdoista. Tietojasi ei luovuteta eteenpäin.

Paytrail

Verkkomaksuihin liittyvät toimitusehdot (linkki aukeaa uuteen ikkunaan).

Rahankeräyslupa RA/2016/780


Lahjoita tilisiirrolla

Tilinumeromme: (DanskeBank) FI94 8000 1600 0988 50, DABAFIHH