Sijainti: Pääsivu / Lahjoita / Merkkipäivä- ja keräyslahjoitus

Merkkipäivä- ja keräyslahjoitus

Merkkipäivä- ja keräyslahjoitus

Kuvitus: Ville-Veikko Mastomäki

Juhlitko pian pyöreitä vuosia, valmistujaisia, häitä tai muuta merkkipäivää? Oletko ajatellut, että voisit tavaralahjojen sijaan pyytää läheisiäsi tekemään nimissäsi lahjoituksen sinulle tärkeän luontokohteen hyväksi?

 

Merkkipäivälahjoituksen tekeminen Luonnonsuojeluliitolle on helppoa.

1) Ilmoitat vain meille aikovasi kerätä lahjoituksia

2) Nimeät haluamasi lahjoituskohteen

3) Kerrot juhlavieraillesi lahjoitusohjeet

 

Ota yhteyttä:

Petter Nissinen, , p. 040 646 3441

Tilinumeromme:

FI94 8000 1600 0988 50, DABAFIHH

Muista kertoa meille kohteesi ja vieraillesi viestikenttään kirjoitettava teksti, esim. "Anne 40v, saimaannorppa"

Rahankeräyslupa RA/2016/780 ja tietosuojaseloste (linkki aukeaa uuteen ikkunaan).

Kaarina Hästbacka_Liisa Hulkko.jpgKaarina antoi metsälle lahjan

Helsingin keskuspuisto on tarjonnut yli kolmenkymmenen vuoden ajan rauhaa ja rentoutumista Kaarina Hästbackalle. 50-vuotissyntymäpäivänään hän halusi antaa metsille jotain takaisin. Kaarina päätti viettää juhlat rakkaassa ympäristössään, Keskuspuistossa, ja lähetti ystävilleen kutsun, jonka lopussa oli ohjeet lahjoituksen tekemiseen Luonnonsuojeluliitolle.


"Monta minulle tärkeää asiaa kohtasi näissä juhlissa."
Kaarina, 50 vuotta.

Hästbackan ystävien syntymäpäivälahjoituksista kertyi 995 euroa Luonnonsuojeluliiton metsäkampanjalle.
Lahjoituskohde toi hyviä kommentteja. Eräs sanoi, että asiasta ei ainakaan voi olla yhtään eri mieltä. Menee niin hyvään tarkoitukseen. Minusta tuntuu, että ihmiset innostuivat teemasta itsekin”, hän kertoo.

Luonnonsuojelun tila huolestuttaa Hästsbackaa. Hän uskoo kuitenkin, että pienillä teoilla on merkitystä. ”Mietin sitä, miten uusille sukupolville voisi siirtää arvokkaita luontokokemuksia.” Kaarina Hästbackan syntymäpäivän vietto oli yksi tällainen teko.

Mitä Kaarinan keräämillä rahoilla tehtiin?

Lahjoitusrahoilla voimme palkata asiantuntijan paikallistamaan suojelua kaipaavia metsiä pääkaupunkiseudulla”, yksi metsäkampanjan ideoijista Keijo Savola kertoi.

Metsäalueiden ostoon rahat eivät riittäneet, sillä pääkaupunkiseudulla maan ostaminen on erityisen kallista. Kesän 2009 aikana kartoituksia tehtiin eri puolilla Suomea. Esimerkiksi Päijät- ja Kanta-Hämeessä toimittiin 10 000 euron yksittäislahjoituksen turvin.

Sillä rahalla pystyimme paikallistamaan yli 3000 hehtaaria luonnonsuojelullisesti arvokkaita metsiä”, inventoijana toiminut metsätalousinsinööri Jyri Mikkola kertoi.

Kiitos Kaarinalle!

 

Nemon lahja luonnolle

Nemo_Liisa Hulkko.jpgNemo Halminen, 8, pyysi luokkakavereitaan antamaan syntymäpäivälahjojen sijasta rahaa Luonnonsuojeluliiton suojelutyöhön. ”Ettei tulis sitä hirveetä lahjamäärää”, hän selittää päätöstään.


”Ettei tulis sitä hirveetä lahjamäärää”
Nemo, 8 vuotta.

Turun Puolalan koulun 2B-luokasta kertyi yhteensä 138 euron edestä lahjoituksia.

Syntymäpäivälahjan kohde herätti keskustelua, ja muiden lasten vanhemmistakin tämä oli hyvä idea”, kertoi  Nemon isä Esa Halminen ja painotti, että päätös oli pojan itsensä.

Nemo halusi antaa syntymäpäivälahjansa Luonnonsuojeluliitolle, koska luonto on hänelle itselleen rakas. Poika on retkeillyt luonnossa koko ikänsä erityisesti isänsä ja veljensä kanssa. Perhoset ovat Nemon ykkössuosikki, ja hän tuntee isänsä mukaan lähes kaikki Suomen suuret päiväperhoset.

Kaikkein kivointa on ollut käydä Paraisilla katsomassa apolloperhosia”, Nemo kuvailee hienointa luontokokemustaan. 8-vuotiaan pojan mieltä eivät luonnonsuojelun ongelmat tunnu vielä painavan, vaan luonto merkitsee hänelle iloa ja hauskanpitoa.

Kiitos Nemolle!

 

Kolmasluokkalaiset keräsivät rahaa kuuttien hyväksi

Sofie Apajasalo, 10, ja Maaria Koskela-Koivisto, 9, ovat vasta alakoululaisia, mutta he ovat jo pitkään suojelleet luontoa ja ympäristöä. Tytöille on aina ollut tärkeää kerätä esimerkiksi roskat pois luonnosta, ja viime syksynä heille syttyi kova tarve eläinten auttamiseen.

- Ensin aloimme kerätä rahaa eläimille ylipäänsä, mutta lopulta päätimme kerätä rahaa vain saimaannorpan suojeluun, Sofie kertoo.

Tyttöjen auttamishalu norppia kohtaan kasvoi, kun televisiossa kerrottiin saimaannorpan pesimisongelmista sekä siitä, että saimaannorppa on maailman uhanalaisimpia hylkeitä.

- Rahankeräysprojektin alussa tytöt tekivät omasta aloitteestaan pieniä kotihommia kuten puutarhatöitä, josta he saivat palkkion. Sitten projekti laajeni niin, että tytöt viestittivät kaikille kyläilijöille, että kippoon voi lahjoittaa kolikon tai pari, jos haluaa auttaa eläimiä, Sofien äiti Marjo Apajasalo kertoo.

Koko rahankeräysprojektin ajan tytöt piirsivät "eläinten hyväntekeväisyyskäyrää", jotta he pysyisivät kärryillä, etenikö projekti suunnitelmien mukaan. Kun tytöt saavuttivat sadan euron tavoitteen, he päättivät, että projekti voidaan lopettaa ja lahjoittaa rahat norpalle.

Asiakaspalveluvastaava Krista Kujalan ottaessa vastaan tyttöjen lahjoitusta nämä haluavat vielä kuulla, mitä heidän keräämillään varoilla käytännössä tehdään.

Yritysyhteystyöpäällikkö Pirjo Itkonen on jo miettinyt kuvion valmiiksi.

- Kalasta oikein katiskalla -kampanjamme käynnistyy taas 15.4. Käytännössä siis Etelä-Savon luonnonsuojelupiirin Timo Luostarinen on valmistanut yli 14 000 katiskan nielurajoitinta, jotta katiskat eivät enää olisi norpalle vaarallisia. Yhden nielurajoittimen tuottaminen maksaa noin viisi euroa, joten mitä jos rahoillanne hankittaisiin niin paljon nielurajoittimia kuin mahdollista?

Tytöt ovat vastaukseen tyytyväisiä ­– heidän lahjoituksellaan tehtäisiin siis noin 20 katiskasta norppaturvallinen, eivätkä pienet kuutit enää jäisi näihin katiskoihin loukkuun. Nyt lahjoitusrahat voivat vaihtaa omistajaa.

- Mutta se rahakippo me haluttaisiin takaisin, jotta voimme kerätä lisää rahaa! Meistä tulee isona luonnonsuojelijoita, Sofie ja Maaria huudahtavat.

(Lue koko artikkeli.)

 

Kiitos Sofielle ja Maarialle!

 

 

Kaarinan ja Nemon kuvat: Liisa Hulkko

Sofien ja Maarian kuva: Marianne Rekola