Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri Kuopion Luonnon Ystäväin Yhdistys

Kuopio
Navigaatio päälle/pois

Satojen hehtaarien suuruinen Niittylahden alue Kallaveden itärannalla on yksi tärkeimmistä Kuopion retkeily- ja luontokohteista.

Teemme sinne kokopäivävaelluksen 22.5. lauantaina.

Kokoontuminen ulkoilureitin parkkipaikalla klo 10 (Osoite Niittylahdentie 100). Koronasta johtuen emme järjestä yhteiskuljetusta, vaan jokainen hankkiutuu paikalle omalla tai retkikavereiden kyydillä. Matkaa Kuopion keskustasta on ensin Vehmersalmen risteykseen 22 km, sen jälkeen 10 km Vehmersalmen tietä ja lopuksi Savulahden tietä 1 km parkkipaikalle. Retken aikana pidämme turvavälit!

Vaellamme noin 10 km:n lenkin. Puolivälissä on laavu, jossa sytytämme retkitulet. Omat eväät! Retken kesto on noin 6 tuntia.

Myös kevyempi (=lyhyempi reitti) vaihtoehto vaellukselle on mahdollinen. Laavulle on lähimmältä tieltä noin kaksi kilometriä. Kysy ohjeet mikäli valitset kevyemmän vaihtoehdon. Reitin varrella näemme huikeita maisemia Kallavedelle ja luonnonsuojelualueita.

Kaupunki on kaavaillut alueelle lukuisia hakkuita. Reitin varrella esitellään hakkuusuunnitelmia tarkemmin ja on mahdollisuus nähdä avohakattavaksi päätetty metsä.

Alueen esite ja kartta on ladattavissa https://urly.fi/1Xop
Lisätietoja: Pekka Tenhunen, tenhunen.tenhunen@gmail.com, puh. 044 289 2220.

Tervetuloa!