Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri Kuopion Luonnon Ystäväin Yhdistys

Kuopio
Navigaatio päälle/pois

 

Kirja on tarkoitettu Suomen ja Suomen luonnon ystäville kaikkialla maailmassa ja aivan erityisesti Suomeen tulleille ulkomaalaisille ja maahanmuuttajille ensi oppaaksi luontoon, suomen kieleen ja kulttuuriin.

Pekka Tenhunen ja Tsega Kiflie - Ensi askeleet Suomen luontoon -kirjan julkistamistilaisuus
Pekka Tenhusen kirja ”Ensi askeleet Suomen luontoon” julkistettiin Maailman ympäristöpäivänä 5.6.2018 Monikulttuurikeskus Kompassissa.

Ensi askeleet Suomen luontoon – First Steps into Finland’s Nature on käteen sopiva A5-kokoinen, 190-sivuinen tietopaketti, jossa on yli tuhat kuvaa ja kartaketta ja tekstit myös englanniksi. Lisäksi on pienet sanastot kahdeksalla muulla kielellä, mm. kiinaksi ja arabiaksi. Lukuisten valokuvaajien hienot luontokuvat houkuttelevat selaamaan kirjaa ja samalla lukemaan tekstejä, jotka ovat lyhyttä selkosuomea. Lukemisen tueksi on runsaasti sananselityksiä. Näin kirja toimii suomen kielen opiskelun tukimateriaalina. Kirja auttaa maahantulijaa ymmärtämään suomalaisen ihmisluonteen ja ajattelun pohjavireitä, ovathan Suomen kulttuurin juuret syvällä luonnossa. Luonnonkiertoa seurataan vuodenaikojen mukaan – lukija voi havainnoida ympäristöään kirjan avulla. Keveydestään huolimatta teos on luonnontieteellisen tarkka ja antaa suomen­kieliset sanat niin yleisimmille eläin- ja kasvilajeillemme kuin luonnonilmiöillekin aina avaruudesta eliökunnan historiaan.

Katso kirjan esittelyvideo tästä https://youtu.be/IY5tlc6daNE

Kirjan julkaisee ja kustantaa Kuopion Luonnon Ystäväin Yhdistys (KLYY). Kirjoittaja on Pekka Tenhunen, pitkän linjan kuopiolainen luonnonystävä.

Kirjan hinta on 20 euroa ja sitä voi ostaa mm. Kuopion Kauppahallin käsityökaupasta tai tilata osoitteesta tiedotus@klyy.fi

Lisätiedot: Pekka Tenhunen, 044 289 2220

 

18.2.2019 ilmestyneessä Tieteessä tapahtuu 1/2019 on julkaistu arvostelu kirjasta Ensi askeleet Suomen luontoon …

Suomalaista luontoa ja sielunmaisemaa monikielisesti. Jutun voi lukea myös nettiversiosta, tässä on suora linkki

artikkeliin: https://journal.fi/tt/article/view/79392/40261