Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Savon piiri Kuopion Luonnon Ystäväin Yhdistys

Kuopio
Navigaatio päälle/pois

Tietoa kevään ja kesän tapahtumista

Luontotupa on auki maanantaista torstaihin iltapäivisin klo 13-17.

Galleriassamme on koko kevään ja kesän esillä vaihtuvia näyttelyitä, joihin pääset tutustumaan Luontotuvan aukioloaikoina. Tervetuloa!

Seuraavat näyttelyt ovat:

9.5.–23.6. ASTU METSÄÄN! Timo Taira & Heikki Saari

Kesätauko

25.7.–31.8. ELÄ IHMEESSÄ. Rauha Pulliainen & Ilona Suojama & Else-Maj Mannerheimo

Tulevan kevään ja kesän tapahtumia:

KLYY:n retket suuntautuvat lähikohteisiin ja kauemmaksikin. Useimmille retkille ei tarvitse ilmoittautua. Tulet vain paikalle ilmoitettuna aikana. Kaikista retkistä ja tapahtumista voit aina kysyä lisätietoa Pekka Tenhuselta, p. 044-2892220 tai tapahtumat@klyy.fi

Koronapandemia on laantumassa, mutta jos se puhkeaa uudelleen, toimimme viranomaisohjeiden mukaan.

26.5. (helatorstai) RAUTALAMMIN LINJA-AUTORETKI. TÄMÄ RETKI ON TÄYNNÄ!

Jos olet ilmoittautunut etkä jostain syystä pääse lähtemään, ota yhteyttä Pekka Tenhuseen.

Tutustumme ensin KLYY:n omistamaan Tyyrinvuoren luonnonsuojelualueeseen. Matka jatkuu Rastunsuon lintujärvelle, jossa ruokailutauko laavulla. Kyseessä on VAPO:n entinen turvesuo, josta on aktiivisin talkootoimin tehty lintujärvi ja se on sitten rauhoitettu luonnonsuojelualueeksi. Lisätietoja Pohjois-Savon luonnonsuojelupiirin kotisivulta www.sll.fi/pohjois-savo. Tehdään kierros järven ympäri. Paluumatkalla pysähdymme tutkija Harri Kokon hedelmäpuiden koetarhassa, jossa jo ensimmäiset puut lienevät puhkeamassa kukkaan. Mahdollisuus ostaa puuntaimia. Lähtö Kuopiosta klo 10, paluu noin klo 18. Otetaan matkaan niin monta kuin bussiin mahtuu. Jäsenille ilmainen. Ennakkoilmoittautuminen Pekka Tenhuselle, p. 044-289 2220!

14.6. (ti) VENERETKI KARHOON ihailemaan rhododendronien (alppiruusu) kukintaa. Kokoontuminen Ranta-Toivalan laiturilla klo 17.

19.6. (su) LUONNONKUKKIEN PÄIVÄN RETKI yhteistyössä Kuopion kaupungin kanssa.

27.8. (la, Suomen luonnon päivä) LAIVARETKI KALLAVEDELLE yhteistyössä Kuopion kaupungin kanssa.

6.9. (ti) GEOLOGIARETKI PUIJOLLE. Näe Puijo uusin geologisin silmin! Oppaana Kaisa-Maria Remes. Kokoontuminen Puijon urheilulaakson portaiden alapäähän klo 17.

17.9. (la) SIENIRETKI SUONENJOELLE. Tutustumme Lintharjun sieniluontopolkuun Kirsti Eskelisen ja Tuula Junnikkalan opastuksella. Ja tietysti keräämme ja tunnistamme sieniä! Suunnitelmissa on mennä Suonenjoelle yhteisporukalla junalla! Retkestä on lisätietoa syksyllä ilmestyvässä yhdistyksen Luonnon Ystävä -lehdessä.