Suomen hallituksen määräämät toimenpiteet koronaepidemian hidastamiseksi vaikuttavat Luonnonsuojeluliiton toimintaan.

  • Luonnonsuojeluliiton keskustoimisto Helsingin Lauttasaaressa on suljettu. Asiakaspalvelu toimii etänä. Luonnonsuojeluliiton henkilöstö työskentelee etänä ja on tavoitettavissa normaalisti. Katso työntekijöidemme yhteystiedot täältä. Tämänhetkisen tiedon mukaan henkilökunta palaa työskentelemään keskustoimistolle 11.8.2020 alkaen. Piirien aluetoimistoissa töihin paluun aika saattaa vaihdella.
  • Luontokaupan varastomyymälä on suljettu toistaiseksi, mutta verkkokauppatilaukset kulkevat normaalisti
  • Kaikki Luonnonsuojeluliiton retket, kokoukset ja muut yhdistysten tilaisuudet perutaan vähintään 31.5. asti. 1.6. alkaen viranomaiset sallivat järjestää alle 50 hengen tapahtumia varovaisuutta, 2 metrin turvaetäisyyksiä noudattaen. Vaikka viranomaisten koronarajoitukset hellittävät kesäkuussa, Luonnonsuojeluliitto ei suosittele yhdistyksilleen yleisötapahtumien järjestämistä. Esimerkiksi retkillä käy usein riskiryhmiä, ja suosituilla retkillä turvavälien pitäminen on vaikeaa. Haluamme pitää huolta toisistamme. Luonnonsuojelija-lehdessä (2/2020) ei julkaista touko-heinäkuun osalta yleisötapahtumien ilmoituksia.
  • Vaikka Suomen hallituksen määräämä kokoontumiskielto on mahdollistanut yhdistysten sääntömääräisten kokouksien pidon siten, että osallistujia on alle 10 henkeä, Luonnonsuojeluliitto on suositellut yhdistyksilleen niiden pitämistä mahdollisimman pienimuotoisina tai siirtämistä – yhdistyksen säännöissä määritellyistä aikarajoista huolimatta. Terveyden suojaaminen on tärkeämpää kuin yhdistyksen sääntöjen määräys kokouksen pitoajasta.
  • Luonnonsuojeluliiton julkaisemat Suomen Luonto– ja Luonnonsuojelija-lehdet ilmestyvät normaalisti koronatilanteesta huolimatta.
  • Erityistä huomiota koronaviruksen leviämisen vastaisiin toimiin tulee kiinnittää Uudenmaan alueella, missä valtaosa todennetuista koronatapauksista tällä hetkellä on.

Allekirjoita vetoomus terveen luonnon
ja tu­le­vai­suu­den puolesta

Koronaviruksen jälkeisen talouselvytyksen on suojeltava ilmastoa, vesistöjä ja luontoa. Allekirjoita vetoomus ja vaadi kanssamme ekologista jälleenrakennusta luonnon tuhoamisen sijaan!

Allekirjoita vetoomus!

Kuva: Raisa Kyllikki Ranta

Työ luonnon puolesta jatkuu

Koronapandemian seurauksena on nähty ravistelevia muutoksia, joita vielä hiljattain oli vaikea kuvitella. Esimerkiksi lentoliikenteen hiljeneminen on herättänyt ajatuksia siitä, olisivatko suuret ponnistukset mahdollisia myös ilmaston hyväksi. 

Haluamme varmistaa, että koronakriisistä palautuminen tukee siirtymää kohti kestävämpää elämäntapaa. Työmme ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ja luonnon monimuotoisuuden turvaamiseksi on jatkuvaa, ja toivomme sinun liittyvän joukkoomme tai tukevan muuten työtämme. Kutsumme myös yrityksiä toimimaan ympäristön kannalta vastuullisesti ja tekemään kanssamme yhteistyötä.

Tule mukaan

Mitä teemme

Suojelutyömme tuottaa konkreettisia ratkaisuja ihmisen luontosuhteen, elinympäristöjen ja lajien ahdinkoon sekä kestävän kehityksen solmukohtiin.

Mitä me teemme

Tietoa meistä

Luonnonsuojeluliiton vahvuus on paikallistuntemus, asiantuntemus sekä sitoutuminen pitkiin prosesseihin. Olemme koko ajan hereillä, koko maassa.

Paikallinen toiminta

Tule mukaan

Jäsenet, tukijat ja vapaaehtoiset tekevät Luonnonsuojeluliitosta Suomen vaikuttavimman järjestön. Liity norppajengiin!

Näin voit osallistua