Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Kirkkonummen yhdistys

Kirkkonummi
Navigaatio päälle/pois

klo 18.00 – n 18.30: syyskokous, sääntömääräiset asiat.

n klo 18.30: Ida Korhonen: ”Metsien ja monimuotoisuuden suojelu on tärkeää!”

Ida Korhonen on Luonto-Liiton metsäryhmän puheenjohtaja, luontokartoittaja ja metsätieteiden  opiskelija. Ida on alusta alkaen ollut mukana Kaadetaan kaava – ei metsää -kampanijassa. Hän on yksi Huuto kaupunkiluonnon puolesta -kirjan kirjoittajista ja innostava puhuja.

Idan esityksen innoittamina jatkamme tulevan ideointia ja suunnittelua pikkujoulun puitteissa.

Esityslista, toimintasuunnitelma ja budjetti tulevat tänne viimeistään 23.11.

Kerhohuone Metsätorpantie 7G tarkka sijainti Junalta tullessa suorin reitti Tinantie-Suomelanpolku-metsänreunan polku, kun parkkipaikka näkyy, lähin ovi.

Kirkkonummen sanomiin lähetetystä esittelystä:
Ida Korhonen: ”Metsien ja monimuotoisuuden suojelu on tärkeää!”

Ida Korhosen teemojaan ovat:

  • monimuotoiset metsät ja muu lähiluonto ovat kiva ja tärkeä juttu asukkaille
  • monimuotoiset metsät ovat kuntalaisten ylpeyden aihe ja ”brändi”, joka halutaan säilyttää – monimuotoisuuden ja hiilensidonnan on tarpeen olla myös kunnan toiminnassa metsien omistamamisen tavoitteena
  • korpikolva, aarnivilistäjä, hitupihtisammal, kuusenkirppujäkälä ja muut pienet ja oudot lajit ovat nykymetsätalouden myötä menettäneet ja menettämässä ikiaikaisen kotinsa suomalaisissa metsissä; ne ovat myös hurjan kivoja ja mielenkiintoisia
  • monimuotoinen luonto on elinehto myös ihmisille
  • ihmisten velvollisuus ja ilokin on toimia luonnon puolesta.

Ida Korhonen on Luonto-Liiton metsäryhmän puheenjohtaja, luontokartoittaja ja metsätieteiden opiskelija. Ida on alusta alkaen ollut mukana Helsingin Kaadetaan kaava – ei metsää -kampanijassa. Hän on yksi Huuto kaupunkiluonnon puolesta -kirjan kirjoittajista ja innostava puhuja ”Luonto on kiva juttu ja sen suojelu myös kivaa”.

Kunnan metsät ovat meidän yhteisiä metsiä, joten niiden käytön tavoitteiden tulee palvella kuntalaisten hyvinvointia. Esimerkiksi Kirkkonummen metsäsuunnitelman käsittelyssä nousi vahvasti esiin kirkkonummelaisten rakkaus luonnontilaistuviin lähimetsiinsä. Eikä hakkuita lähimetsiin haluttu.

Kirkkonummen kunnan metsiä koskeva metsästrategia on tekeillä. Tekninen johtaja ei suostunut kysyttäessä kertomaan tarkempaa aikataulua. Lausuntokierros on todennäköisesti pian. Kunnan omistamien lähimetsien pystyssä pitämiseen on taas aktivoiduttava!