Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Keski-Suomen piiri

Keski-Suomi
Navigaatio päälle/pois

Tällä retkellä sukelletaan metsään niin fyysisesti kuin tiedollisesti. Kuljemme poluista vapaina ja otamme kosketustuntuman metsään. Tämä on harvinaislaatuinen tilaisuus päästä metsään, jossa elää luonto, metsänhoito ja perinteet rinnakkain. Reittimme kulkee METSO-suojeluohjelma ja liito-orava metsän kautta, näemme metsälakikohteita ja luhdan. Oppaanamme toimii kokenut metsäasiantuntija Pekka Lehmonen. Retkeltä saat mukaasi luonnon hyvinvointivaikutuksia, tietoa ja elämyksiä.

Retken tiedot:

Paikalla menemme kimppakyydein. Aloitamme klo 11 Rappaatlahdentie 590 kohdalta, joten varatkaa ajoaikaa sieltä mistä tulettekin. Kuljemme metsässä ja vaihtelevassa maastossa. Retkelle on varattu aikaa 3–4 tuntia, emme halua kiirehtiä. Retken lopussa kyyditämme kuskit hakemaan autot porukan luokse.

Retkivarusteet:

Vaellus tai muut maastossa (varvikossa, kosteikossa) kävelemiseen sopivat kengät ja mieluiten pitkälahkeiset housut, paljon juomista ja ravitsevat eväät. Suojautumiseen hyttysiltä ja auringolta kannattaa varautua.

Retkelle ilmoittautuminen:

Sähköpostilla ks.metsat@gmail.com keskiviikkoon 12.6 mennessä.

Ilmoita lähtöpaikkasi (Laukaa, Konnevesi, Hankasalmi, Jyväskylä ym). ja pystytkö tarjoamaan kyydin vai tarvitsetko sitä. Pyrimme löytämään kaikille ilmoittautuneille paikan autossa (mieluusti myös pieni korvaus kuskille).

Lisätietoja:

Sirkka Heinimaa, metsävastaava 050 303 8456

Voit tutustua Pekkaan katsomalla webinaaritallenteen https://www.sll.fi/keski-suomi/2023/11/17/kannattava-ja-luontoystavallinen-metsanhoito-muuttuvassa-ilmastossa/