Sijainti: Pääsivu / Luonto ja ympäristö / Metsät / suojeluesitykset / Pylkönmäen Mantankankaasta suojeluesitys

Pylkönmäen Mantankankaasta suojeluesitys

Suomen luonnonsuojeluliiton Keski-Suomen piiri ry
Tiedote 1.10.2002


Suomen luonnonsuojeluliiton Keski-Suomen piiri ry on tiistaina 1.10. 2002 postittanut Metsähallitukselle esityksen Mantankankaan-Kallenkankaan pienehkön, noin 15 hehtaarin metsälaikun suojelemiseksi.

Mantankankaalla oleva noin kolmen hehtaarin laajuinen pyhä-häkkimäinen aarniometsä on jo ennestään Metsähallituksen luontokohde pääosin yli 200-vuotisine alikasvoskuusikkoineen. Näin pienellä alueella kielteiset raunavaikutukset kattavat suojeluesityksen mukaan koko alueen. 

Myös Kallenkankaalla oleva yli 130 vuoden ikäinen kuusivaltainen metsälaikku sisältää luontoarvoja, mutta erityismerkitys sillä on Mantankankaan erityisen laadukkaan metsäkohteen laajennusosana. Kallenkankaalla on mm. sammaleisia maapuita, palokoroisia kelokantoja ja keloja.

Suojeluesityksen mukaan tällaisen "metsäytimen" laajentaminen järkeväksi suojelukokonaisuudeksi on välttämätöntä suojelemalla myös näiden kahden alueen välinen, kehityskelpoinen metsäalue. Luonnonsuojelupiiri esittää, että Kallenkankaan vanhan metsän suunnitelluista hakkuista luovutaan.


LISÄTIETOJA ensisijaisesti:
- Risto Sulkava (014) 733 014


Juhani Paavola
piirisihteeri, Suomen Luonnonsuojeluliiton Keski-Suomen piiri ry.
p. (014) 611 223, keski-suomi(at)sll.fi