Sijainti: Pääsivu

Jämsän seudun luonnosta nauttien!

Jämsänseudun luonnonystävät ry on Suomen luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistys, joka toimii Jämsän ja Kuhmoisten alueella. Alueella on upeita luotokohteita mm. Isojärven kansallispuisto, Synninlukko, Vororotti ja Ryönit.

Lampien lumosta metsien mahtiin - 100 luonto- ja kulttuurimaisemakohdetta Jämsän ja Kuhmoisten alueelta

Mahdollisuus maksaa lähetyskuluineen tilille. Laitamme kirjan postiin, kun maksu näkyy tilillä.

Kirja 1 kpl: kirja 20€ + pk 10,50€ yhteensä 30,50€.Maksa summa tilille FI 0612193006101025 Jämsänseudun Luonnonystävät ry, laita viesti osioon nimi ja osoite. Lähetä sähköpostiosoitteeseen luonnonystavat.jamsa@gmail.com tieto tilauksesta ja mahdollisesta kuitista, jossa näkyy arkistointitunnus. Muuten odotamme tilikirjausta pankin kautta ja lähetämme sen saavuttua. Lähetämme kovakulmaisessa kirjekuoressa, tulee kotiin asti.

Kirjoja 2 kpl: 40€ + pk 11€ yhteensä 51€. Katso maksu yllä olevasta. Lähetys tapahtuu postipakettina ja asiakas noutaa paketin lähimmästä postista.

Myyntipaikat Jämsässä Centerkauppa Himos, Mäen lankaa ja huopaa sekä Cafe Aina, Jämsänkoskella Rusetti, Koskenpäällä seurakuntaparkki, Hallissa Kukkakauppa Helmiina, Länkipohjan Symppis ja Kuhmoisissa Käden taitajat

Tulosta mukaan lahjaksi  Bongauslista_.pdf 

Keski-Suomen luonnnonsuojelupiirin syyskokous 2.11.2017

 
Kuvassa vas. Juhani Paavola, Matti Aalto ja Sari Jussila

Keski-Suomen luonnnonsuojelupiirin syyskokous valitsi puheenjohtajaksi v. 2018-2019 Matti Aallon seuraajaksi Sari Jussilan Jämsänseudun Luonnonystävät ry:n väistyvän puheenjohtajan. Jämsänseudun Luonnonystävät ry valitsi syyskokouksessaan uudeksi puheenjohtajaksi v. 2018-2019 pitkään varapuheenjohtajana toimineen Jorma Tuomijärven.


 

Lampien lumosta metsien mahtiin - 100 luonto - ja kulttuurimaisemakohdetta Jämsän ja Kuhmoisten alueelta on nyt myynnissä


 

Nyt myynnissä ainutlaatuinen, upea luontokuvakirja. Jämsänseudun Luonnonystävät ry. on koonnut seudun upeimpia tutustumiskohteita kirjaksi. Kirja vie sinut taianomaisten kuvien avulla hienoihin tunnelmiin. Kirjassa on karttaosio, josta näet kohteiden sijainnin. Retkikohteita mitä mahtavimpiin maisemiin.


Kirjan julkistamistilaisuus 12.10.2017 Vitikkala-Sali Jämsä
 
Sari Jussila piti julkistamistilaisuudessa puheen kiittäen kaikkia teoksen teossa mukanaolleita. Lisäksi hän toi esille Jämsän matkailun luontokohteiden huonon mainonnan. Yhdistys on jo tehnyt opastekylttejä luontokohteille ja lintutorneille, nyt paikataan luontokohteiden esiintuontia 100 kohteella, todellisuudessa niitä on paljon enemmänkin. Mutta tästä on hyvä aloittaa. 

Ote puheesta: "Tämä kirja on kaiken kaikkiaan ainutlaatuinen, jollaista ei ole aiemmin tehty, ja toivoisin, että teos löytää mahdollisimman moneen kotiin niin nuorille kuin vanhuksillekin, aina ei ole mahdollista mennä luontoon, mutta kun avaa tämän kirjan, niin sinne pääsee kyllä. Sitä varten kirja on tehty, tutustua kohteisiin kirjan avulla paikan päällä tai kotisohvalla, mikä kenellekin käy, kunhan nauttii luonnosta."

 

 Reijo Ahola tulkitsi upeasti Sari Jussilan runon: 

Kiipeä mäelle, laskeudu rotkoon.
Kosketa kallion rosoista pintaa.
Lainaiden liplatus, veden virtaus
Katsele koskien kauniita kuohuja.
Metsien humina, lehtien suhina.
Maistele metsän satoa.
Kulje reunoilla niittyjen, peltojen.
Haistele kukkasten tuoksuja.
Istahda reunalle lampien, soiden
Kuuntele hiljaisuutta,
Nauti luonnosta kaikin aistein.


Kirjaa voi tiedustella myös suoraan yhdistyksestä: Jämsänseudun Luonnonystävät ry yhteydenotto: luonnonystavat.jamsa@gmail.com

Suomi täyttää sata vuotta ja asetimme tavoitteeksi juhlavuoden kunniaksi etsiä 100 upeaa kohdetta Jämsän ja Kuhmoisen alueelta, jossa yhdistyksemme toimii. Nyt kirja on valmis ja myynnissä seuraavissa paikoissa:

Jämsä: Mäen lankaa ja huopaa, Cafe Aina, Himoskauppa

Jämsänkoski: Rusetti

Koskenpää: Seurakuntaparkki

Halli: Kukkakauppa Helmiina

Länkipohjan Symppis

Kuhmoisten Käden taitajat

Kirjan hinta myyntipaikoissa 20€/kpl

Teos on hyväksytty viralliseksi Suomi100 - hankkeeksi valtioneuvoston päätöksellä.

Ennakkotilaajien etuna oli bongauslista kirjan kohteista. Nyt voit tulostaa sen itsellesi tai säilyttää sähköisesti. Hauskoja bongaushetkiä luonnon parissa! 

 Bongauslista_.pdf 

 

 


Luontokohde-esite julkaistu

Jämsänseudun luonnonystävät ry on julkaissut Jämsän seudun luontokohteita- esitteen. Siihen on listattu pienimuotoisesti erilaisia alueen luontonähtävyyksiä.

ly_esite_luontokohteet2017_nettiversio.docx 

 

 

 

 

Tapahtumat
Luontokuva-ilta 30.1. Klo 17:30 Paunun koulun auditorio 30.01.2018 17:30 - 19:00 — Paunun koulun auditorio
Tulevat...
« tammikuu 2018 »
tammikuu
matiketopelasu
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Olemme facebookissa

Tiedotamme ajankohtaisista asioista myös facebookin kautta.

Käy tykkäämässä! 

Jämsänseudun luonnonystävät ry

Tule mukaan

Onko kiinnostusta retkeillä porukassa?  

Onko jotain ympäristö/luontoasiaa mihin haluaisit kinnittää muiden huomion?

Tule jakamaan tietouttasi yhdistyksen kautta.