Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Keravan yhdistys

Kerava
Navigaatio päälle/pois
Tervetuloa retkelle todelliseen ikimetsään.

Kyseessä on 287 hehtaarin laajuinen luonnonsuojelualue Sipoon Pohjois-Paippisissa, aivan Keravan naapurissa. Siellä näet kirveenkoskemattomia ikikuusikoita, vanhojen mäntyjen reunustamia kallioita, suota ja ennen kaikkea paljon lahopuuta. Voimme törmätä viirupöllöön tai ukkometsoon, rastaat, punarinta, peukaloinen ja mustapääkerttu pitävät konserttiaan.

Alueella ei ole (onneksi!) mitään merkittyjä reittejä, ihmiset ja eläimet ovat talloneet polkuja. Niitä kuljemme pääosin, mutta paikoin on kaatunut paljon puita kulkureittien yli. Matkaa tulee yhteensä noin 5–6 kilometriä. Reitti ei sovi heikkokuntoisille. Välillä maasto on kosteaa ja pehmeää, kumisaappaat ovat välttämättömät.

Bussi lähtee su 28.5.2023 klo 9.00 Keravan rautatieaseman edestä. Omat eväät mukaan ja säähän sopiva vaatetus ylle. Kiikarista voi olla hyötyä ja kameralle on yllin kyllin tarjottavaa.

Ajamme Pornaisten tien varteen, josta lähdemme kävelemään kohti kaakkoa. Bussi hakee reitiltä selvinneet Käsis-Solbackan Högmosta noin 3 tunnin päästä.

Ilmoittautumiset kerava@sll.fi. Maksu 10 euroa tilille FI 85 8000 1000 1770 98.

Tiedustelut kerava@sll.fi tai Pekka Hellström 040 554 7264 (retken vetäjä)