Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Kainuun piiri Kajaanin yhdistys

Kajaani
Navigaatio päälle/pois

Suomen luonnonsuojeluliitto/ Kajaani kutsuu marraskuiseen maanantai-iltaan luontokuvien äärelle. Palkitun luontokuvaajan Katja Ronkaisen upeat luontokuvat kertovat omakohtaista tarinaa kaupungista maalle muuttaneen ihmisen luonnosta voimaantumisesta ja henkiseen kotiin palaamisesta.

Luonnonsuojeluliiton Kajaanin yhdistyksen syyskokous 11.11.2019. klo 17.00 jonka jälkeen kahvitarjoilu ja pientä purtavaa. Luontokuvaesitys klo 18.00-19.00. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Katja Ronkainen on Viemäläinen ammattiluontokuvaaja ja luontoalan yrittäjä. Hän on kotoisin Helsingistä ja asunut valtaosan elämästään kaupungissa, vuosi 2004 toi kuitenkin mukanaan alanvaihdoksen ja pääkaupunki vaihtui maaseutuun luontoalan opintojen myötä. Koulutukseltaan Katja on erä- ja luonto-opas sekä luonnontuoteneuvoja. Katjalla on Suomen Kameraseurojen liiton Suurmestarikuvaajan arvonimi ja hän on osallistunut useisiin kotimaisiin ja kansainvälisiin näyttelyihin.

Lapsiperheen arjen ja tavoitteellisen luontokuvauksen yhdistäminen on usein haasteellista. Osittain tämä seikka on ohjannut Katjaa aiheiden valinnassa ja suurin osa hänen kuvaustyöstään on tapahtunut omassa pihapiirissä tai kodin välittömässä läheisyydessä. Kotipihalta kennolle ovat tallentuneet yötaivaan lisäksi linnut ja pienen pienet yksityiskohdat. Valon taittuminen ja heijastuminen erilaisista pinnoista kiehtoo Katjaa loputtomasti. Yöpakkanen, aamukaste tai sateen jälkeinen auringonpaiste saavat hänet tarttumaan kameraan. Katja käyttää kuvatessaan vain luonnonvaloa, valonlähteenä hänen suosikkinsa on talvinen kuutamo.Katja metsästää yleensä pehmeää, usvan tai pilvien läpi suodattuvaa valoa ja liikkuu maastossa myöhään illalla tai aikaisin aamulla. Yksin metsässä
kulkeminen on hänelle meditatiivinen kokemus, kesäöiseltä kuvausreissulta on tuliaisina uusia ideoita, inspiraatiota ja rauhallinen, tasapainoinen mieli.