Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Kymenlaakson piiri Kaakkois-Kymen yhdistys

Kaakkois-Kymi
Navigaatio päälle/pois

Sudenkorentoretki Myllykylän Vähäkoskelle

Ilmainen, ei ilmoittautumista.

Heinäkuun 10. päivä klo 17 pääsemme sudenkorentoasiantuntija Kauko Tykkyläisen kanssa tutustumaan useisiin korentolajeihin Haminan Myllykylän Vähäkoskella. Tällä Vehkjärven luusuan alueella elää esimerkiksi Suomessa varsin harvalukuinen pihtijokikorento. Sudenkorennot on maapallolla vanha eliöryhmä, niitä oli jo kivihiilikaudella eli 400 miljoona vuotta sitten. Ne ovat petoja, joiden toukat saalistavat vedessä ja aikuiset ilmassa. Kuulemme retkellä Kaukon kertomana monta mielenkiintoista asiaa, esimerkiksi niiden reviirikäyttäytymisestä.

Retken lähtöpaikka on entisen vanhainkodin parkkipaikka (Myllykyläntie 194, Hamina), josta kävelymatkaa kohteelle polkua pitkin on muutama sata metriä. Kumisaappaat on hyvä varuste, jos haluaa päästä lähelle korentoja vedessä kahlaten. Retken kesto on noin 1,5-2 tuntia olosuhteista ja kiinnostuksen määrästä riippuen. Noudatamme retkellä varotoimia (tarvittavaa etäisyyttä ja käsihygieniaa) koronavirus huomioiden. Kukaan ei tietenkään tule retkelle, jos tuntee itsensä sairaaksi.

Kauko Tykkyläiseltä ilmestyi kesän alussa myös kirja sudenkorennoista. Kirjaa voi halutessaan ostaa retkellä. Hinta on n. 15 €.

Tervetuloa!  Ei ilmoittautumista.