Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Keski-Suomen piiri Jyväskylän seudun yhdistys

Jyväskylä
Navigaatio päälle/pois

JYSY järjestää melontaretken Etelä-Konneveden kansallispuistoon. Osallistujilta edellytetään aikaisempaa kajakkimelontakokemusta. Retkellä yövytään omissa teltoissa ja jokainen huolehtii omista retkivälineistään (kajakki, teltta, makuupussi, ruoka, keitin, jne). Yöpymispaikka pyritään järjestämään saaressa, jossa on laavu ja tulipaikka. Melomme leppoisaa vauhtia noin 10 – 15 km molempina päivinä.

Jyväskylässä toimii melontaseura Melanvilauttajat ry, joka järjestää kesäkuussa useampia kajakkimelonnan peruskursseja. Peruskurssin ja seuraan liittymisen hintatiedot löytyvät Melanvilauttajat.fi sivuilta. (Huom. Kurssit täyttyvät nopeasti, joten seuraa Mevin verkkosivuja tai Facebookia ja ilmoittaudu nopeasti ilmoittautumisen alettua). Peruskurssi antaa hyvät valmiudet aloittaa melontaharrastus. Hyvä on jatkaa melontaa pitkin kesää ennen JYSYn retkeä.

Melanvilauttajat ry:n jäsenten on mahdollista käyttää seuran monipuolista kajakkivalikoimaa ja muuta välineistöä. Kajakkeja on myös mahdollista vuokrata Etelä-Konneveden Luontopalvelut Oy:stä (KalajaRetkeily.fi).

Retkelle lähdetään kimppakyydein Melanvilauttajien Naattian melontavajalta Nenäinniemestä lauantaina 8.8. aamulla ja palataan Jyväskylään sunnuntaina 9.8 illansuussa. Vesille lähdemme Hanhitaipaleen Suottaniemen kalasatamasta.

Retken vetävät melontaohjaajat Pentti Mattila ja Kaija Kettunen-Mattila. Tiedustelut ja ilmoittautuminen viimeistään 17.7. Pentti Mattilalle. Retkelle voidaan ottaa enintään 10 osallistujaa, vähimmäismäärä on neljä osallistujaa. Ilmoittautuneille lähetetään tarkempia ohjeita lähempänä retkeä. Säävaraus: kovalla tuulella emme voi retkeä toteuttaa.

Tervetuloa mukaan!