Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Keski-Suomen piiri Jyväskylän seudun yhdistys

Jyväskylä
Navigaatio päälle/pois

Luontovetoomus terveen luonnon ja tulevaisuuden puolesta

Vaadimme, että koronaviruksen jälkeisellä talouden elvytyksellä suojellaan ilmastoa, vesistöjä ja luontoa. Me valitsemme terveellisen ja turvallisen tulevaisuuden.

Koronavirus ravistelee yhteiskuntaamme syvästi. Ilmastokriisiä ei kuitenkaan ole peruttu. Luonnon köyhtyminen jatkuu. Ihmiset ovat huolissaan omasta terveydestään ja tulevaisuudestaan.

Yhdessä meillä on mahdollisuus valita, millaisen tulevaisuuden rakennamme. Pääministeri Sanna Marinin hallitus kaavailee mittavaa talouden elvytystä, ja hallitus on sitoutunut vauhdittamaan elvytyksellä ilmasto- ja ympäristötavoitteiden saavuttamista.

Tehdään siitä yhdessä totta. Tarvitsemme pikaisia toimia hyvinvoivan luonnon, puhtaiden vesien ja turvallisen ilmaston puolesta. Tarvitsemme lisää uusiutuvaa energiaa, kestävää liikkumista, energiatehokasta asumista sekä virkistys- ja luonnonsuojelualueita. Tarvitsemme tukea maailman köyhimmille ympäristökriisien torjuntaan. Suuntaamalla taloudellisen elvytyksen ekologiseen jälleenrakennukseen edistämme Suomen ilmastotavoitteita ja luomme samalla uutta toimeentuloa. Tuetaan ihmisiä, ei luonnon tuhoamista ja ylikulutusta.

Lue lisää ja allekirjoita vetoomus tästä.