Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Pohjois-Karjalan piiri Joensuun yhdistys

Joensuu
Navigaatio päälle/pois

Tervetuloa viettämään mukavaa koko perheen iltapäivää luonnonsuojelun, kädentaitojen ja kahvittelun parissa sunnuntaina 24.2.2019 klo 12-15 Laulutalolle.

Tilausuuden alussa luontokuvaaja ja kalastaja Juha Taskinen sekä näyttelijä Kari Hietalahti antavat vinkkejä mm. katiskakalastukseen ja saaliin käsittelyyn. Talkoissa yleisöllä on mahdollisuus päästä itse alusta pitäen rakentamaan helppokäyttöistä ja norpille turvallisia Saimaa-katiskoja Luonnonsuojeluliiton henkilöiden opastuksessa. Katiska on helppo rakentaa, eikä rakentaminen vaadi erityitaitoja, joten jokainen lapsesta varttuneempaan väkeen sopii tekemään Saimaa-katiskan itse.

Katiskanrakennustalkoot ovat osa viime kesänä alkanutta katiskakalastuksen edistämiseen tähtäävää hanketta, jonka tavoitteena on innostaa eri-ikäisiä ihmisiä kestävään katiskakalastukseen. Oikeanlaisella katiskakalastuksella voidaan suojella uhanalaisia lohikaloja ja saimaannorppaa, kun vastineeksi jätetään näille vaaralliset pyydykset laskematta. Talkoissa valmistuvat katiskat jaetaan vapaa-ajankalastajille ensi kesän Vaihda verkot katiskaan -tapahtumassa Puumalassa. Talkoissa on mahdollista lunastaa katiska itselleen tarvikemaksuja vastaan.

Katiskatalkoisiin on vapaa pääsy. Tervetuloa!