Sijainti: Pääsivu / Järjestö / Tietoa liitosta

Tietoa liitosta

Tietoa liitosta

Toimintaa Hangosta Inariin

Luonnonsuojeluliiton toiminnan kivijalka on alueellisessa ja paikallisessa luonnonsuojelutyössä. 15 alueellista luonnonsuojelupiiriä ja niihin kuuluvat yli 160 paikallisyhdistystä tekevät ruohonjuuritason luonnonsuojelutyötä monimuotoisemman luonnon ja puhtaamman ympäristön hyväksi. Suomen luonnonsuojeluliiton toiminta on avointa kaikille luonto- ja ympäristöasioista kiinnostuneille. Liittoon kuuluu yli 30 000 jäsentä ja tukijaa.

Nuorisojärjestö Luonto-Liitto keskittyy lasten ja nuorten omaehtoiseen ympäristötoimintaan. Luonto-Liitolla on noin 7000 jäsentä.

Aktiivista vaikuttamista poliittiseen päätöksentekoon

sll-toimintaesite.jpgLuonnonsuojeluliitolla on hyvät suhteet yhteiskunnan päättäjiin ja vaikutamme aktiivisesti poliittiseen päätöksentekoon niin paikallistasolla kuin valtakunnallisestikin. Asiantuntijamme käyvät vastaamassa kysymyksiin ja keskustelemassa mm. kuntien ja eduskunnan toimintaelimissä sekä ministeriöissä.

Yksi näkyvimmistä liiton toimista on lausuntojen antaminen mm. lainsäädäntöä varten (linkki lausuntoihin alla). Liitto tekee myös kansainvälistä yhteistyötä ja vaikuttaa Euroopan unionin ympäristöpolitiikkaan. Toimintamme on puolueista ja muista eturyhmistä riippumatonta.

Luonnonsuojeluliitto toimii luonnon ja kansalaisten edunvalvojana luonnon- ja ympäristönsuojeluasioissa ja antaa lausuntoja mm. lainsäädäntöhankkeissa.

Suomen luonnonsuojeluliitto on saavuttanut monia voittoja luonnonsuojelussa. Työtä kuitenkin riittää. Tämän päivän suuria haasteita ovat saimaannorpan suojelu, ilmastonmuutoksen torjuminen, Itämeren ja sisävesiemme puhtauden vaaliminen ja lähiluonnon suojelu.

Tulevaisuus on omissa käsissämme! Tule mukaan toimintaan!

 

Pieniä tekoja -filmin ovat toteuttaneet Woodpecker Film, ohjaajat Samuli Valkama ja Kalle Kotila sekä AD Päivi Häikiö. Musiikista vastaa Teemu Brunila ja The Crash kappaleellaan “Reasons to Sing”. Mainoksen pääroolin esittää ensiroolissaan 8-vuotias Kosmo Jutila. Filmi on toteutettu pääosin hyväntekeväisyytenä.