Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Etelä-Savon piiri Itä-Savon yhdistys

Itä-Savo
Navigaatio päälle/pois

Tervetuloa viettämään Maailman ympäristöpäivää kanssamme Koululahden asukaspuistoon!

Ympäristöteemaisessa tapahtumassa tehdään roskataidetta luonnosta kerätyistä metallitölkeistä, järjestetään luonnonsuojeluyhdistyksen tölkinkeruuhaasteeseen liittyvä lahjakorttiarvonta sekä tuumitaan yhdessä uusia keinoja luonnon roskaamisen hillitsemiseen.

Iltapäivän aikana esittelevät toimintaansa myös haitallisten vieraskasvien torjuntaan keskittyvä Jättiläiset kuriin -hanke ja norpansuojelua edistävä Yhteinen saimaannorppamme LIFE -hanke.

Ohjelmassa on mm. leppoisan iloviritteinen työnäytös jättiläiskasvien nujertamisesta sekä ohjeistusta viikatteen huoltoon, ötököiden puremia lievittävän rauhoittavan ihoöljyn valmistukseen sekä yrttipohjaisen janojuoman tekoon.

Tapahtumassa tehdään norppaturvallista katiskaa ja keskustellaan ajankohtaisista saimaannorppien suojeluun liittyvistä asioista. Samalla on mahdollista saada iholle siirtokuvan avulla toteutettu norppatatuointi.

Koululahden asukaspuisto sijaitsee Savonlinnan keskusta-alueen Vääräsaarella Hopeasalmenkadun varrella vesilaitoksen ja matonpesupaikan välissä.

Puiston pöytäryhmät mahdollistavat eväiden nautiskelun tapahtuman kuluessa, joten osallistujat voivat halutessaan viettää ympäristöpäivää myös piknikin merkeissä.

Ympäristöpäivän tapahtuman järjestää Itä-Savon luonnonsuojeluyhdistys ry yhteistyössä Jättiläiset kuriin -hankkeen ja Yhteinen saimaannorppamme LIFE -hankkeen kanssa.

Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.

 

 

Maailman ympäristöpäivää on vietetty jo viidenkymmenen vuoden ajan. Vuodesta 1972 lähtien YK:n yleiskokouksen julistama teemapäivä on tarjonnut jokavuotisen ikkunan keskusteluun ympäristön merkityksestä ja tarpeesta suojella luontoa, jotta sekä nykyiset että tulevat sukupolvet voisivat nauttia siitä.

Päivän tarkoituksena on rohkaista ihmisiä ympäristöä vaaliviin toimiin ja tarkastelemaan omia luontoon liittyviä asenteita.

Muistetaan, että meillä on vain yksi maapallo: #OnlyOneEarth