Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Inkoon-Siuntion yhdistys

Inkoo-Siuntio
Navigaatio päälle/pois

Muovinen arki

Inkoon-Siuntion Ympäristöyhdistys järjestää vuosikokouksensa yhteydessä 20.9.2020 klo 17.00 yleisötilaisuuden Merituulen koululla. Tilaisuuden teemana on muovi.

Muovia on kaikkialla, me tarvitsemme sitä emmekä useinkaan voi välttää sen käyttöä. Tämän ovat huomanneet ainakin he, jotka ovat yrittäneet olla ostamatta muovia, elää ilman muovia. Mutta mitä muovi oikein on? Muovia on vaikea tunnistaa ja toisinaan on vaikea myös ymmärtää muovien terminologiaa, polymeerejä, polyvinyylejä, synteettisiä ja orgaanisia muoveja, jne. Mitä vaikkapa kierrätysohjeissa tarkoittavat erilaiset kolmio-P-merkinnät? Voiko vaatekin olla muovia?

Muovituotesuunnittelija Markus Paloheimo kertoo muoveista, niiden ominaisuuksista ja ympäristöystävällisyydestä. Miten muovit, biopohjaiset, biohajoavat ja biokomposiitit eroavat toisistaan?

Muovin muovautuvuus tekee siitä käyttökelpoisen ja aivan ylivertaisen materiaalin. Muovi mahdollistaa monia asioita teollisessa tuotannossa. Muoviset esineet tekevät monen työstä kevyempää.

Miksi muovi sitten on niin paha ja parjattu? Yhtäältä on kyse muovin hajoamattomuudesta ja sen aiheuttamista ongelmista, toisaalta öljyteollisuuden vahingollisuudesta. Puhumme muovista, vaikka kaikki muovi ei ole samaa. Onko ympäristön kannalta ”hyviä” ja ”pahoja” muoveja? Onko muovi korvattavissa? Mitä oikeastaan ovat
nykyiset biopohjaiset muovit, mistä raaka-aineesta niitä valmistetaan?

Tule ja kysy lisää asiantuntijalta!

Olemme varanneet tilaisuutta varten suuren ja väljän tilan, jotta turvavälit on helppo pitää; myös käsidesiä on tarjolla.

Ympäristöyhdistys tarjoaa pullakahvit ja sitten pidämme vuosikokouksen.
Lämpimästi tervetuloa ! – Varmt välkommen !

Järjestää Ingå-Sjundeå Miljöföreninbg – Inkoon-Siuntion Ympäristöyhdistys rf