Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Etelä-Karjalan piiri Imatran yhdistys

Imatra
Navigaatio päälle/pois
Kansallispuistot – maamme luonnon helmet. Kuva Tea Karvinen

Ammattiluontokuvaaja ja toimittaja Tea Karvinen on retkeillyt ja valokuvannut kaikissa Suomen 40 kansallispuistossa eri vuodenaikoina yhteensä yli 700 päivänä vuodesta 2010 lähtien. Hän on myös haastatellut toistasataa puistojen hoitajaa ja muuta asiantuntijaa. Tule Tean kanssa matkalle Suomen kansallispuistoihin!

Kokemuksistaan ja kuvistaan Tea kokosi elävän ja erilaisen kansallispuistokirjan, joka julkaistiin Suomen 100-vuotisjuhlavuonna. Suomi ansaitsee hienot kansallispuistonsa ja puistot hienon kirjan niistä kertomaan. Jokaiseen kansallispuistoon liittyy Tean omakohtaisia kokemuksia ja ennen kuulemattomia tarinoita.

”Tämä valokuva- ja tietokirja on seitsemän vuoden työn tulos. Kirjan tekeminen vaati yli 140 000 ajokilometriä, yli 200 vuosittaista matkapäivää, yhteensä yli 700 kansallispuistossa vietettyä päivää, paljon tietokoneella istumista, hyvin aikaisia herätyksiä sekä satoja haastatteluja ja kyselyitä. Henkisesti matka on ollut hieno, fyysisesti sekä rakas että raskas. Mutta ilo on ollut aina läsnä, ja kirjan sivuilta selviää, mitä sain vastineeksi” kirjoittaa Tea Karvinen kirjansa saatesanoissa.

Tervetuloa luontoiltaan kansallispuistojen kiehtovaan maisemaan!

Esityksen jälkeen kirjailijalta voi ostaa signeeratun kirjan 35 e hintaan.

Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa Pallaksen Lommolotunturin rinteillä. Kuva Tea Karvinen