Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Varsinais-Suomen piiri Hirvijokilaakson yhdistys

Hirvijokilaakso
Navigaatio päälle/pois

Suomen luonnon päivän retki Kurkisuolle

Hyvinkään ympäristönsuojeluyhdistys juhlisti ensimmäistä Suomen luonnon päivää 31.8.2013 järjestämällä opastetun retken turvetuotannolta pelastuneelle Kurkisuolle (kuljetuksineen klo 12-18).

Kuva: Tero Malinen

Osanottajamäärä oli rajoitettu, joten retkelle oli kaikille ennakkoilmoittautuminen. Retkelle osallistui myös ympäristöministeri Ville Niinistö. Bussikuljetus Hyvinkään rautatieasemalta vei osallistujat Solttilan majalle, jossa nautittiin kahvia ja kuunneltiin lisäksi pari lyhyttä puheenvuoroa. Kahvien jälkeen siirryttiin Kurkisuon eteläreunaan ja aloitettiin parin tunnin patikkaretki suolle. Retken aikana kuultiin paljon tietoa Kurkisuosta ja sen monimuotoisesta luonnosta, sekä tutustuttiin suon kasvillisuuteen ja pieneläimistöön. Retken lopuksi Solttilan majalla oli vielä tarjolla kurkisuohenkinen ruokailu (hirvi- ja sienikeitto, karpalokiisseli + kahvi) sekä pari puheenvuoroa ja Leila Järvisen kurkisuoaiheinen kuvaesitys.

Retken aikana kuultiin paljon tietoa Kurkisuosta ja sen monimuotoisesta luonnosta.

Kahvien jälkeen siirryttiin Kurkisuon eteläreunaan ja aloitettiin parin tunnin patikkaretki suolle. Retken aikana kuultiin paljon tietoa Kurkisuosta ja sen monimuotoisesta luonnosta, sekä tutustuttiin suon kasvillisuuteen ja pieneläimistöön. Retken lopuksi Solttilan majalla oli vielä tarjolla kurkisuohenkinen ruokailu (hirvi- ja sienikeitto, karpalokiisseli + kahvi) sekä pari puheenvuoroa ja Leila Järvisen kurkisuoaiheinen kuvaesitys.

Lue lisää

Kuvia retkestä