Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Helsingin yhdistys

Helsinki
Navigaatio päälle/pois

Helsingin seudun lintutieteellinen yhdistys Tringa ry järjestää päiväretken Hangon ja Raaseporin lintupaikoille (bussikuljetus Helsingistä).

Lokakuun alku on muuton puolesta monipuolista aikaa, vaikka hyönteissyöjät ovatkin jo pääosin lähteneet. Retki aloitetaan Hangon lintuasemalta, jonne kävellään niemen pohjoisrantaa kulkevaa 3,5km mittaista luontopolkua pitkin. Perillä havainnoidaan muuttoa etelämetsän kalliolta ja päästään myös näkemään asemalla rengastettavia lintuja kädestä pitäen. Muutolla nähdään monipuolisesti peippolintuja ja tiaisia, syksystä riippuen on melko hyvät mahdollisuudet nähdä myös pähkinähakkeja ja pähkinänakkeleita sekä useita erilaisia tikkoja.

Haliaksen jälkeen käydään säästä ja lintutilanteesta riippuen muilla Hangon lintupaikoilla: merenlahdilla tai Täktomin peltoaukeilla. Paluumatkalla pysähdytään Karjaan Läppträsketillä, jolla päästään havainnoimaan hanhia ja sorsia sekä mm. uiveloita.

HUOM! Luontopolku Hangon lintuasemalle on 3,5km/suunta, eli retkellä tulee kohtalainen määrä kävelyä! Reitti on osin kallioinen ja sadesäällä liukas, joten hyvät jalkineet.

Helsyn jäsenillä on mahdollisuus osallistua retkelle samaan hintaan kuin Tringan jäsenillä (35 / 15 euroa)! Lisätiedot ja ilmoittautumiset Tringan sivujen kautta: