Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Helsingin yhdistys

Helsinki
Navigaatio päälle/pois
Tervetuloa seuraamaan kevään merkkejä  Kruunuvuorenrannan arvokkaisiin lähimetsiin ja rannoille etenkin uuden asuinalueen asukkaat, samoin Laajasaloon jo juurtuneet ja muualla asuvat. Retken järjestävät Helsingin luonnonsuojeluyhdistys ja Laajasalo-seura.
Nautimme Henrik Borgströmin puiston satumetsän tunnelmasta, kipuamme pientä polkua pitkin korkean kallion huipulle tähyilemään huikeaa maisemaa ja sen alapuolisen rinnelehdon vaaleanvihreitä puita lintuperspektiivistä. Laskeudumme kuruun ja tallustelemme kasvillisuudeltaan rikkaan Kaivoskallion yli ja Stansvikin lintumetsän läpi  meren äärelle ja Huttuvatin niemelle.
Reitin varrella tutustumme kesän varhaisiin kasveihin, metsien ja rantojen lintuihin ja hyönteisiin, samoin arvokkaisiin lehtoihin, kankaisiin ja kalliometsiin sekä rantaniittyihin ja rantakallioihin, unohtamatta Borgströmiä, joka suojeli nimikkometsänsä kaupunkilaisten iloksi ja luonnon itsensä takia kauan ennen kuin alettiin puhua luonnon monimuotoisuudesta, ilmastonmuutoksesta ja kaupunkimetsien säilyttämisestä. Mukana on paikallista luontoa hyvin tunteva opas.
Lähtö Henrik Borgströmin tien ja Kumianpään risteyksestä klo 17.30. Reitillä on jonkin verran kohtalaisia nousuja ja laskuja, joista osan pystyy ohittamaan halutessaan. Retken voi lopettaa Kaivoskallion jälkeen, kun ylitämme Koirasaarentien, josta löytyy bussipysäkki. Muuten jatkamme retkeä Stansvikin vanhan metsän läpi Huttuvatin niemelle, jossa käännyimme takaisin ja päätämme retken Koirasaarentielle noin klo 20.
Kiikareista on varmasti iloa, eväitäkin kannattaa varata mukaan.
Yhteyshenkilö Riitta Malve 050 5718146
….