Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Helsingin yhdistys

Helsinki
Navigaatio päälle/pois

Tervetuloa Talvipuutarhan taakse salaiseen Kaupunginpuutarhaan keskiviikkona 25.5. alkaen klo 15:20!

Jos olet miettinyt, miltä puutarha Talvipuutarhan takana näyttää, niin nyt on tilaisuus vierailla Kaupunginpuutarhassa – sen yleisölle suljetulla alueella! Kasvituotantopäällikkö Jari Kuusi opastaa meitä alueella.  Kaupunginpuutarhassa suunnitellaan, tuotetaan ja loihditaan kauniit kesäkukkaistutukset eri puolelle Helsinkiä. Kirsti Oksanen on jo vuosia ilahduttanut Helsinkiä suunnittelemillaan istutuksilla, jotka tuotetaan ja loihditaan alkukesästä valmiiksi ruukkuihin tai viedään rekkalasteilla kaupungin puistoihin. Vuosittain  siellä tuotetaan 200 000 kukkaa.

Kaupunginpuutarhan yleisöltä suljettu alue on vanha kaunis puutarha, ja siellä sijaitsee myös vuonna 1909 valmistunut Villa Jyränkö. Nimi on annettu pitkäaikaisen kaupunginpuutarhuri Pekka Jyrängön mukaan, joka oli talon viimeinen asukas. Alueella on monta kasvihuonetta, jotka ovat tällä hetkellä täynnä kukkia odottamassa pääsyä Helsingin puistoihin ja kadunvarsille.

Kaksi vuotta sitten istutettiin piha-alueelle koeviljelmä – dynaaminen kasvillisuusalue. Dynaaminen kasvillisuussuunnittelu ottaa mallia luonnosta. Istutuksen jälkeen jotkut kasvit ottavat valtaa ja jotkut kasvit häviävät luonnollisessa kilpailussa. Kasvillisuuden annetaan kehittyä ja muuttua luonnollisesti.

Ilmoittaudu retkelle viimeistää suunnuntaina 22.5. tämän linkin kautta. Retkelle on rajoitettu osallistujamäärä.

Tapaaminen klo 15:20 Talvipuutarhan edessä lähellä kadunpuoleista porttia (Hammarskiöldintie 1). Siitä siirrymme yhdessä salaiselle alueelle. Retki kestää arviolta 1,5 – 2 tuntia.

Talvipuutarha on auki klo 15 asti ja ruusutarha koko päivän. Voit tutustua näihin omatoimisesti ennen retken alkua.

Liikenneyhteydet: Lähin ratikkapysäkki on Kaupunginpuutarhan pysäkki ja lähin bussipysäkki on Oopperan pysäkki. Lähin kaupunkipyöräasema on Uimastadionin luona.

Lisätiedot: heidi.rantalainen(ät)sll.fi / puh. 045 6712975

Tapahtumakuva: Heidi Rantalainen