Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Helsingin yhdistys

Helsinki
Navigaatio päälle/pois

Tervetuloa kuuntelemaan Luonto lainassa -kirjailijaesiintymisiä Oodin 3. kerrokseen Saarikoski-matolle klo 17–19!

Luonto lainassa -viikko nostaa esiin kirjastojen luontoaiheista kirjallisuutta sekä luonnon ja sen suojelun merkitystä. Tänä vuonna viikon teemana on ilmastokriisi. Luonto lainassa -kirjailijaesiintymiset tarjoavat mielenkiintoisia ja ajatuksia herättäviä näkökulmia ilmastokriisiin ja siihen vastaamiseen.

Tiistain kirjailijavieraat:

Klo 17 Jessica Haapkylä: Valtameret ja ilmastonmuutos

Klo 18 Aleksi Lehikoinen: Ilmastonmuutoksen vaikutukset linnustoon

Tervetuloa mukaan! Viikon muuhun ohjelmaan voit tutustua täällä.

Lisätietoa esiintyjistä:

Jessica Haapkylä on meribiologian tohtori ja tietokirjailija. Hän on tutkinut ilmastonmuutoksen vaikutuksia koralliriuttoihin Australiassa ja Indonesiassa. Sukellus ja vedenalainen maailma ovat kiehtoneet häntä jo lapsuudesta saakka.

Esitys perustuu Haapkylän uusimpaan tietokirjaan ”Valtameret ja ilmastonmuutos – miten meret auttavat meitä ja miten me autamme meriä” (Minerva Kustannus 2022). Kirja oli ehdokkaana Kanava-tietokirjapalkinnon saajaksi. Haapkylä kertoo esityksessään valtamerten tilasta sekä esittelee erilaisia kunnostusprojekteja, joiden tavoitteena on vahvistaa merten hiilinieluja.

Aleksi Lehikoinen on lintutieteilijä ja Luonnontieteellisen keskusmuseon eli Luomuksen intendentti. Luomuksessa hän vastaa linnustonseurannan laskennoista ja the Helsinki Lab of Ornithology -ryhmän vetämisestä. Lintututkimuksen pariin Lehikoinen on päätynyt vuonna 1987 alkaneen lintuharrastuksen myötä.

Esityksessään Lehikoinen käsittelee ilmastonmuutoksen vaikutuksia linnustoon. Lehikoinen on yksi ”Linnut ja ilmasto” -kirjan tekijöistä. Mari Pihlajaniemen ja Heikki Erikssonin kanssa tehty kirja vie mukanaan muuttuvaan luontoon Ahvenanmaalta Kilpisjärvelle.

Tapahtumakuvassa Jessica Haapkylä on sukeltamassa Indonesiassa. Kuva: M. Flavell