Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Helsingin yhdistys

Helsinki
Navigaatio päälle/pois

Tervetuloa kuuntelemaan Luonto lainassa -kirjailijaesiintymisiä Oodin 3. kerrokseen Saarikoski-matolle klo 17–19!

Luonto lainassa -viikko nostaa esiin kirjastojen luontoaiheista kirjallisuutta sekä luonnon ja sen suojelun merkitystä. Tänä vuonna viikon teemana on ilmastokriisi. Luonto lainassa -kirjailijaesiintymiset tarjoavat mielenkiintoisia ja ajatuksia herättäviä näkökulmia ilmastokriisiin ja siihen vastaamiseen.

Perjantain ohjelma:

Klo 17 Antti Halkka: Halli, norppa, kirjohylje ja pyöriäinen – Itämeren merinisäkkäiden rikkautta

Klo 17:45 Antti Koli: Perhosbaarista liskonpetiin – Näin tuet pihan ja puutarhan monimuotoisuutta

klo 18:15 Natur och Miljös diskussionstillfälle: Hur påverkar kalhyggen artrikedomen och tillväxten i skogarna? Välkommen på en debatt om hyggesfritt skogsbruk.

Tervetuloa mukaan! Viikon muuhun ohjelmaan voit tutustua täällä.

Lisätietoa esiintyjistä:

Antti Halkka on ekologian ja evoluutiobiologian tohtori, Suomen Luonto -lehden toimituspäällikkö ja tietokirjailija. Hän on myös WWF:n merinisäkäsryhmän puheenjohtaja ja itämeripaneelin jäsen. Hän on saanut osana työryhmää valtion tiedonjulkistamispalkinnon ja Vuoden luontokirja -palkinnon.

Esitys perustuu Halkan uusimpaan tietokirjaan ”Hylkeet Suomen luonnossa” (Otava 2022). Halkka kertoo esityksessään Itämeren merinisäkkäistä, hylkeistä ja pyöriäisestä sekä niiden kiehtovasta elämäntavasta. Tiesitkö, että hylkeet pystyvät sukeltamaan puolen kilometrin syvyyteen tai että hallin äidinmaidossa on rasvaa kuin margariinissa? Pyöriäisellä oli puolestaan Itämerellä kaikuluotain jo tuhansia vuosia ennen ihmistä.

Antti Koli on vuosaarelaisen biologi, luontokuvaaja ja tietokirjailija, joka on kirjoittanut useita teoksia eläimistä ja lähiluonnosta. Hänen uusin teoksensa ”Perhosbaarista liskonpetiin” on valittu WWF:n Vuoden luontokirjaksi 2022. Teos esittelee keinoja, joilla voi hidastaa ilmastonmuutosta ja luontokatoa omalla kotipihalla.

Esityksessään Koli esittelee kuvien kera kirjan teemoja ja opastaa samalla monimuotoisen eläinpihan tekemiseen. Ensiaskeleita luontokadon torjumiseksi voi ottaa vaikkapa kasvattamalla perhosten suosikkikukkia ja rakentamalla siileille mukavia pesiä.

Tapahtumakuva Antti Halkasta: Ahti Halkka