Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Helsingin yhdistys

Helsinki
Navigaatio päälle/pois

Tervetuloa testaamaan Helsingin pisimmät kuntoportaat ja ihailemaan näköalaa Malminkartanonhuipulta!

Lähdemme retkelle lauantaina 15.4. kello 13 Malminkartanon kuntoportaiden alkupäästä mäen itäpuolelta. Seutuliikenteen Vihdintietä pitkin kulkevilla busseilla pääsee mäen toiselle puolelle, josta johtaa loivempi hiekkatie huipulle.

Ilmoittaudu Mirja Reijoselle, reijonenmirja(ät)gmail.com, jos haluat tulla helpommalle osuudelle. Retkellä on useita oppaita, eikä siis kuntoporraspuolen retkelle tarvitse ilmoittautua.

Matkan aikana kuulemme myös Malminkartanon tilanteesta ja tutustumme täyttömäen luontoon.

Säävaraus. Kevyt tihkusade ei estä kävelyä, mutta jatkuvan sateen sattuessa retki siirretään.

Varusteet: Säänmukainen vaatetus ja ylimääräistä lämmintä mukaan, sillä huipulla yleensä tuulee. Mukaan kannattaa ottaa kiikari ja vähintään vesipullo janon sammuttamiseksi. Eväät voivat olla tarpeen, mutta erillistä evästaukoa ei pidetä.

Vaativuus: Uudistetuissa portaissa on 347 askelmaa; levähdysalueet ovat entiset. Täyttömäen korkeus on 91 metriä. Retken vaativuus on kävelijän kunnosta kiinni. Helpompi reitti huipulle vie hiekkatietä pitkin mäen toiselta puolelta.

Vakuutus: Suomen luonnonsuojeluliitto tarjoaa tapaturmavakuutuksen 18–69-vuotiaille retkeläisille.

Saavutettavuus: Ks. Reittiopas

Kartta jätemäen huipulle

Kaupungin palveluopas, Malminkartanon kuntoportaat

Helsingin huipulle on nyt helppo kiivetä: Malminkartanon täyttömäkeen valmistuivat poikkeuksellisen leveät portaat. Uusissa portaissa on 347 askelmaa, kun vanhoissa niitä oli 426.