Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Helsingin yhdistys

Helsinki
Navigaatio päälle/pois

Linturetki Talosaareen

Tapahtuma on peruutettu hallituksen ohjeiden mukaisesti koronaepidemian hillitsemiseksi. Pyrimme järjestämään korvaavan tapahtuman myöhemmin.

Retki järjestetään yhteistyössä Helsingin Seudun Lintutieteellisen Yhdistyksen, Tringan kanssa. Oppaina Aapo Salmela, Julia Palorinne ja Jaana Sarvala. Ilmainen, ei ilmoittautumista.

Retkellä tutustutaan Östersundomin lintulahtien ja Talosaaren peltojen ja metsien monipuoliseen linnustoon. Kävelemme Talosaarentietä Husön ratsastuskeskukselle, josta jatkamme Torpvikenin lintulahden rannalla sijaitsevalla Torpalle. Torpalla pidetään evästauko, jonka jälkeen kierretään lenkki Talosaaren ulkoilualueen hienoissa metsissä ja tutkitaan läheisten lintulahtien elämää. Kevään kulusta riippuen retkellä on mahdollista havainnoida pelloilla levähtäviä kevätmuuttajia (kahlaajat, hanhet ja vesilinnut), metsien lajistoa (tikkoja, hyönteissyöjiä) ja lintulahtien linnustoa (laulajia, petolintuja, sorsia).

Lähtö Uuden Porvoontien varressa sijaitsevalta Talosaarentien bussipysäkiltä klo 9.40 (bussit 93 ja 841 Itäkeskuksesta, pysäkkitunnus 5007). Paluu samaan paikkaan viimeistään klo 15. Retkeilyä voi halutessaan jatkaa omatoimisesti esimerkiksi Porvarinlahdelle. Retkelle voi tulla mukaan myös vasta Husön ratsastuskeskuksen parkkipaikalta (Talosaarentie 283), josta on noin 1 km kävely Torpalle. Lähtö Husön parkkipaikalta, kun bussilla tulijat sinne ennättävät, noin klo 10.30.

Kävelyä kertyy päivän mittaan reilut 10 kilometriä, josta valtaosa tasaista tietä pitkin. Myös Talosaaren alueen polut ovat varsin helppokulkuisia.

Torpalle voi halutessaan jäädä myös yöksi. Ilmoita tästä etukäteen järjestösihteerille: helsy(AT)sll.fi