Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Helsingin yhdistys

Helsinki
Navigaatio päälle/pois

Mustasaari ja Hevossaari – tutustumisen arvoinen luontokokonaisuus!

Pienet avoimet poukamat ja laakeat kalliot tuovat vaihtelua ruovikkoisiin rantoihin. Molemmissa saarissa on kauniita metsäpolkuja ja varsinkin Mustasaaren kaakkoiskulmalla kasvaa komeita kilpikaarnamäntyjä. Hevossaaren rannassa on iso rapakivisiirtolohkare, jossa plagioklaasikehät näkyvät hyvin. Retkellä kiinnitämme myös huomiota saarten syyskesän kasvillisuuteen – etenkin vesikasvillisuuteen.

Retki on helppo.

Säänmukainen vaatetus, vesipullo ja tarvittaessa omat eväät. Kanttiinista voi ostaa kahvia ja korvapuustin. – Kiikari kannattaa ottaa mukaan.

Saapumisohjeita: Julkisilla pääsee lähimmäksi bussilla 20 (Ruoholahti–Lauttasaari M–Katajaharju). Esimerkiksi Lauttasaaren metroasemalta voi nousta bussiin 20 joko pysäkiltä 1025 Lauttasaari M (Lauttasaarentie 33) klo 12:40 tai pysäkiltä 1027 Gyldénintie M (Gyldénintie 2) klo 12.41. Tarkista ajat Reittioppaasta. Poistu bussista päätepysäkillä 1040 Katajaharju. Klo 12.50 lähdemme kävelemään Helsyn oppaan johdolla vajaan kilometrin päähän Kaskisaaren Saarihuhdanpolulle, Mustasaaren sillan portille, josta meidät päästetään Mustasaaren puolelle noin klo 13.

Tutustu saareen etukäteen
Mustasaaren historia https://www.stadissa.fi/paikat/1169/mustasaari
Mustasaaren kartta https://www.helsinginseurakunnat.fi/material/images/yhteinenseurakuntatyo/mustasaari/69ZICEeft/Saaren_kartta.jpg
Luontopolku ja hiljentymispaikat https://www.helsinginseurakunnat.fi/material/images/yhteinenseurakuntatyo/mustasaari/69OZUfxVF/luontopolkuiso.jpg