Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Helsingin yhdistys

Helsinki
Navigaatio päälle/pois

Tervetuloa tutustumaan Mustikkamäkeen torstaina 21.10. klo 16.30–18.00!

Kansainvälisenä maisemapäivänä 20.10. on sadetta luvassa koko päiväksi, joten kokeilemme onneamme torstaina 21.10.  Mirja Reijonen esittelee mielimaisemansa, Mustikkamäen. Se on linnoitteita sisältävä laakea kallio, joka kuuluu Helsingin kaupungin hoitamiin arvoniittyihin. Siellä kannattaa ulkoilla mihin vuodenaikaan tahansa.

Kesäisin kallioniityllä kasvaa Helsingissä harvinainen musta- ja kelta-apila sekä nurmilaukka tavanomaisten kallioniittykasvien lisäksi.

Retken vaativuus: Helppoa kävelyä lukuun ottamatta jyrkkää nousua Rintinpolun puolelta.

Varusteet: Säänmukainen vaatetus.

Säävaraus: Kevyt tihkusade ei vielä retkeilyä estä, mutta jos sataa kaatamalla, retki siirtyy pidettäväksi myöhemmin. Jos haluat varmistusta, soita Mirja Reijoselle, puh. 050 1420. Retkelle ei tarvitse enää ilmoittautua.

Mustikkamäen saavutettavuus:

  • Kokoonnumme Rintinpolun loppupäässä, jonka toisella puolella on koulurakennuksia ja itäpuolella näkyy Kontulan liikuntapuisto. Mustikkamäelle vievän kohtalaisen jyrkän ulkoilutien alussa on opastaulu.
  • Kontulan metroasemalta on noin 800 metrin kävelymatka Mikaelinkirkon ja liikuntapuiston ohi kohti Rintinpolun koulurakennuksia.
  • Etelästä Mustikkasuontieltä erkanevan Suonlaita-kadunpätkän lopusta on helpoin nousu.  Siellä ei ole kylttiä.
  • Bussilla 95 Itäkeskuksen tai Mellunmäen metroasemalta pääset lähelle Mustikkasuontietä, kun poistut Humikkalantiellä Linnanherrantien pysäkillä.
  • HUOM! Voit siis myös tulla suoraan ylös Mustikkamäelle, sillä laakealla kallioalueella näemme kyllä toisemme.
  • Retki päättyy Mustikkamäelle.

Lue lisää:
Ensimmäisen maailmansodan aikaiset Mustikkamäen linnoitteet