Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Helsingin yhdistys

Helsinki
Navigaatio päälle/pois

Salaperäinen Jussarö Tammisaaren saariston kansallispuistossa kutsuu!

Lähde mukaan matkallemme salaperäiseen, kiehtovaan Jussaröön Raaseporiin, Tammisaaren saariston kansallispuistoon. Viemme sinut perille kätevästi Helsingin keskustasta.

Matkamme alkaa Kiasman edustalta lauantaina 15.6. kello 8.30. Palaamme samaan paikkaan kello 20:een mennessä.

Suuntaamme Tammisaaren Skåldön saarelle ja edelleen lossilla Baggöön. Sieltä vesitaksimatkamme Jussaröön kello 11 kestää noin 20 minuuttia. Paluumatkalle saaresta lähdemme kello 17. Bussiosuuksillamme pidämme lyhyen tauon mennen tullen ABC:llä Karjaalla.

Retken hinta: Helsyn ja muiden Suomen luonnonsuojeluliiton sekä Natur och Miljön jäsenyhdistysten jäsenille 52 euroa, muille 62 euroa.

Ilmoittautuminen: Valitettavasti matka ja jonotuslista ovat jo täynnä, ja ilmoittautuminen on suljettu.

HUOM! Matkamme on avoin kaikille, mutta Helsyn jäsenet ovat etusijalla mikäli ilmoittautuneita on enemmän kuin voimme matkaan ottaa: 27 henkilöä, mikä on vesitaksin kuljetuskapasiteetti. Jos mahdollinen matkakumppanisi ei ole jäsen, suosittelemme liittymistä jäseneksi. On parasta että ilmoitat teidät molemmat. Täytä kummastakin oma lomake.

Jäseneksi liittyminen kannattaa! Tutustu sen moniin etuihin ja liity joukkoomme: Suomen luonnonsuojeluliittoon eller i Natur och Miljö.

Vaativuus: Retki on keskivaativa. Kovin suuria korkeuseroja ei ole. Luontopolku kulkee osittain juurakkoisessa metsässä: lyhyempi vaihtoehto on 3,3 ja pidempi 4,7 kilometriä.

Varusteet: Pukeudu sään mukaan ja varaa ylimääräistä lämmintä, sillä merellä on alkukesästä kylmempää kuin mantereella. Ota myös mukaan sopivasti evästä. Saarella on kyllä kahvila, laivarannan Café Ön.

Vakuutus: Suomen luonnonsuojeluliitto tarjoaa tapaturmavakuutuksen.

Jussarö, suomeksi Jussaari, on upea retkikohde: on kaunis perinnemaisema lampaineen, vanha luonnontilainen metsäosuus, 1800-luvun kaivoskuilujen jäänteet ja 1900-luvun kaivostoiminnan hylätyt, aavemaiset rakennukset. Erikoisin paikka on meren ranta: hiekka on epänormaalin tummaa ja kivet litteitä,  ”voileipäkiviä”. Kasviharrastajat voivat bongata esimerkiksi erittäin uhanalaisen meriotakilokin. Luontopolun varrella pääset myös kiipeämään lintutorniin.

Lämpimästi tervetuloa!

Lue lisää

Luontoon.fi

Kartat

Jussarön historia

Retkikertomus

Jussarö – Kulttuuriperintöinventointi 20111

Kuvakooste: Mirja Reijonen