Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Helsingin yhdistys

Helsinki
Navigaatio päälle/pois

Tervetuloa tutustumaan Östersundomin Kasabergetin eli Kasakallion monipuoliseen luontoon la 27.11. klo 11–15!

Lähdemme lauantaina 27.11. klo 11 Talosaarentien bussipysäkiltä. Jos sää on kovin huono, kokeilemme onneamme sunnuntaina 28.11.

Paluupaikka on joko sama kuin lähtöpaikka tai Vikkullantien bussipysäkki, runsaan kilometrin päässä Talosaarentien pysäkiltä.

Olli Manninen, luontokartoittaja, sammaleiden ja kääpien asiantuntija, toimii oppaanamme. Kiinnitämme huomiota sekä luonnon pieniin yksityiskohtiin että isompiin nähtävyyksiin, joita ovat valtava siirtolohkare, suoksi muuttunut lampi, vanha kuusikko, komeat käkkärä- ja kilpikaarnamännyt, jännittävät kalliomuodostumat ja hämyisä puronvarsilehto. Suojellun Kasabergetin huipulla ihaillaan maisemaa ja pronssikautista hautaröykkiötä.

Ilmoittautuminen viimeistään keskiviikkona 24.11. tästä linkistä. Koronatilanteesta johtuen retken osallistujamäärä on rajattu. Mukaan otetaan 20 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä.

Varusteet: Retkellä pysähdellään paljon, joten lämmin ja säänmukainen vaatetus on tarpeen. Jos maa on jäistä ja liukasta, liukuesteet kengissä voivat olla hyödyksi. Istuinalusta evästelyyn.

Vaativuus: Maasto on paikoin helppokulkuista, paikoin hyvin vaativaa. Kalliot nousuineen ja laskuineen ovat jyrkkiä; liukkauteenkin on varauduttava. – Vaellus- tai kävelysauvat kannattaa ottaa avuksi!

Saavutettavuus: Itäkeskuksen metroasealta mm. bussi 842 (laituri 8) klo 10.40. Poistu Talosaarentien pysäkillä. Ks. Reittiopas.fi

Lisätietoja:

Östersundomin kaavoitustilanne

Uutta Itä-Helsinkiä 1.12. ja Uutta Östersundomia 2.12.2021 -verkkotilaisuus

Uutta Itä-Helsinkiä 1.12. ja Uutta Östersundomia 2.12.2021 -verkkotilaisuus – kysy etukäteen!

Salmenkallion alue on kulttuurihistoriallisesti merkittävä.  Lue lisää:

Kasabergetin pronssikautinen hautaröykkiö
Suomen muinaistaideseura on adoptoinut röykkiön ja hoitaa sitä talkoilla.

Muinaisten hautojen ja vartiotulien Kasakallio
Helsingin Koliksikin kutsuttu Kasakallio henkii menneiden aikojen tunnelmaa. Se on luontoarvoiltaan arvokas ja suojeltu kohde. Suomen luonto 17.3.2020. Teksti: Annakaisa Vänttinen

Karu Kasakallio sammuttaa kaukokaipuun Itä-Helsingissä
Luontohetkiblogi. Lauantai 30. toukokuuta 2020