Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Helsingin yhdistys

Helsinki
Navigaatio päälle/pois
Helsingissä on hyvin lepakoita ja myös lajeja on useita. Tämän innoittamana Helsyyn perustettiin vuonna 2004 lepakkokerho edistämään lepakoiden tuntemusta ja suojelua Helsingissä.

Lepakkoretket

Lepakkoja tarkkaillaan pimeässä, joten lepakkokerhon seura tekee sen mukavammaksi. Retket järjestetään niin, että julkisilla kulkuneuvoilla pääsee retkeltä pois, vaikka retket usein kestävätkin yli puolen yön.

Lepakkoretket soveltuvat eri-ikäisille. Kerholla on kaksi lepakkodetektoria eli ultraääni-ilmaisinta. Niiden avulla voidaan kuulla lepakoiden saalistaessaan käyttämiä kaikuluotausääniä.

Retkille ovat tervetulleita kaikki lepakoista ja lepakkoharrastuksesta kiinnostuneet. Ajankohdat päivitetään Helsyn tapahtumakalenteriin kesään mennessä.

Lepakkokerho ja tiedotuslista

Kerho on avoin kaikille lepakoista kiinnostuneille, ja mukaan voi tulla milloin vaan. Lepakot ovat mukava harrastus. Jos haluat mukaan kerhon toimintaan/sähköpostilistalle, ilmoittaudu Helsyn toimistoon helsy@sll.fi. Lepakkokerhosta voit kysyä kerhon vetäjältä Sari Hartoselta (h.sari[at]netti.fi).

Suomen lepakot

Kaikki Suomessa tavattavat lepakkolajit ovat luonnonsuojelulain perusteella rauhoitettuja, EU:n VI luontodirektiivin mukaisen vahvan suojelun alaisia, ja monien kansainvälisten sopimusten kuten Euroopan lepakoiden suojelusopimuksen (Eurobats-sopimus) suojaamia. Niiden elinalueita ei saa hävittää tai heikentää. Silti lepakoita ei oteta riittävän hyvin huomioon esimerkiksi kaavoituksessa tai viheralueiden käytön suunnittelussa. Kerho pyrkii vaikuttamaan viher- ja kaupunkisuunnitteluun siten, että lepakot menestyisivät Helsingissä.

Helsingin uuteen yleiskaavoitukseen liittyen on ilmestynyt kartoitus Helsingin lepakkolajisto ja tärkeät lepakkoalueet vuonna 2014. Ks. www.hel.fi/hel2/ksv/julkaisut/yos_2014-38.pdf

Mitä teemme

Helsingin luonnonsuojeluyhdistyksen toimintaryhmissä pääset vaikuttamaan kaupungin tulevaisuuteen, suojelemaan lähiluontoa, järjestämään…

Lue lisää

Torppa – huvila merenrannalla

[caption id="attachment_516" align="aligncenter" width="480"] Valokuva Kari Hakli, Helsingin kaupungin museo[/caption]

Lue lisää

Helsyn toiminta

[caption id="attachment_151" align="aligncenter" width="800"] Kuva: Tero Malinen[/caption]

Lue lisää

Retkitoiminta

[caption id="attachment_147" align="aligncenter" width="800"] Kuva: Tero Malinen[/caption]

Lue lisää

Kaupunkimetsät tarvitsevat suojelua

[caption id="attachment_538" align="aligncenter" width="1024"] Kuva: Sanni Seppo. Viisi pikseliä.[/caption]

Lue lisää

Kaava- ja metsäryhmä

Helsyn kaava- ja metsäryhmän jäsenet seuraavat Helsingin alueen kaavoitus- ja ympäristölupaprosesseja ja lähettävät tarvittaessa lausuntoja.…

Lue lisää

Helsyn ympäristöohjelma

Ympäristöohjelman tarkoitus Helsingin luonnonsuojeluyhdistyksen säännöissä sanotaan, että yhdistyksen tarkoituksena on edistää monimuotoisen…

Lue lisää