Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Etelä-Savon piiri

Etelä-Savo
Navigaatio päälle/pois

Luonnonsuojeluliitto jakaa sata norppaturvallista katiskaa Joroisten venesatamassa – paikalla myös Juha “Norppa” Taskinen, Kari “Hissu” Hietalahti ja norppaturvallinen rysä. Myynnissä Luontokaupan tuotteita. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Suomen luonnonsuojeluliitto järjestää Vaihda verkot katiskaan -tapahtuman Joroisten venesatamassa lauantaina 17.6.2023 klo 11–14. Jaossa on ilmaiseksi sata katiskaa. Tapahtumalla kannustetaan Saimaan alueen kalastajia siirtymään norppaturvalliseen kalastukseen.

Vinkkejä antavat kalastaja, dokumentaristi Juha ”Norppa” Taskinen sekä näyttelijä, kalastaja Kari ”Hissu” Hietalahti. He esittelevät myös rysää, perinteistä kalanpyydystä, joka on palaamassa Saimaalle uutena norppaturvallisena versiona. Kaupalliseen kalastukseen tai porukkarysäksi sopivan norppaturvallisen NoTu-rysän voi rakentaa itse – ohjekansioita on myynnissä tapahtumassa 10 euron kappalehintaan.

Norppaturvallisen Saimaa-katiskan saa, kun allekirjoittaa lupauksen pidättäytyä norpille vaarallisesta verkkokalastuksesta. Halutessaan tapahtumassa voi luovuttaa pois vanhoja kalaverkkoja. Katiskoja on yksi henkilöä kohti, ja ne on tarkoitettu norppa-alueilla kalastaville. Katiskat varataan etukäteen. Varauksia otetaan vastaan ti 6.6. lähtien. Lisätietoa ja varausohjeet löydät osoitteesta sll.fi/saimaannorppa tai puh. 044 776 4230/Marjaana Kovanen.

SLL Etelä-Savon piirin rysähanke on toteutettu Tuuliaisen säätiön tuella.

Yhteinen saimaannorppamme LIFE

Tapahtuma on osa Yhteinen saimaannorppamme LIFE -hanketta. Hanke on Euroopan unionin osarahoittama. Esitetyt näkemykset ja mielipiteet ovat kuitenkin vain tekijöiden omia eivätkä välttämättä vastaa Euroopan unionin tai CINEAn näkemyksiä. Euroopan unionia tai myöntävää viranomaista ei voida pitää niistä vastuussa.