Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Etelä-Savon piiri

Etelä-Savo
Navigaatio päälle/pois

UUTTA: SLL:n Etelä-Savon piirin (Suur-Savon yhdistys, Itä-Savon yhditys, Pieksämäen luonnonystävät, Puumalan luonnonystävät ja Heinäveden luonnonystävät) jäsenille on alennus risteilyistä (53 euron lipun saa 40 eurolla). Alennuksen saa myös lasten (4-16 v.) lipusta (26,5 euron lipun saa 19 eurolla). Samalla koodilla voi varata useamman lipun ja kaikkien varauksessa mukana olevien henkilöiden ei tarvitse olla jäseniä. Koodi on kertakäyttöinen.

 

Alennuslippuja on rajoitettu erä! Voit pyytää alennuskoodia sähköpostitse etela-savo@sll.fi tai suoraan Heikiltä.

 

Luonnonsuojeluliiton Etelä-Savon piiri järjestää yhdessä Savonlinna-risteilyjen kanssa norpparisteilyjä Saimaan Pihjalavedelle.

Leppoisan reilun neljän tunnin risteilyn aikana Pihlajaveden saaristoon tutustumme saimaannorpan elinympäristöön. Elina Enho (18.5. Meeri Koivuniemi) on kertomassa saimaannorpan elämästä ja suojelusta vaikuttavalla asiantuntemuksellaan. Toukokuussa, karvanvaihdon ollessa kiivaimmillaan, norpat viihtyvät rantakivillä ja luodoilla kuivattelemassa turkkiaan. Saimaannorpilla on yleensä omat suosikkipaikkansa, joilla ne voivat loikoilla keväästä toiseen. Pihlajaveden saaristossa on mahdollista nähdä useita yksilöitä norppia ja kuutteja niin vedessä kuin kivilläkin. Risteilyllä lähestymme norppia niiden elinoloja ja rauhaa kunnioittaen.

Oman kiikarin tuominen on suositeltavaa, jotta kätössä on tuttu kiikari. Laivalla on kuitenkin kiikareita tarjolla osallistujille. Sään mukainen vaatetus: on hyvä varata lämmintä vaatetta reppuun, kuitenkin aurinkoisina päivinä aurinkovoide ja lippis ovat tarpeen. Omat eväät ovat sallittuja.

Laivalla on kahvio ja risteilyn aikana on mahdollisuus ruokailla.

PICTURES FROM NORPPASAFARI – Kevään merkkejä ja norppia Pihlajavedellä

Ainutlaatuisia luontoelämyksiä norpparisteilyllä

Saimaan norppasaaristo -risteily