Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Etelä-Karjalan piiri

Etelä-Karjala
Navigaatio päälle/pois

Tule tutustumaan norppaturvalliseen kalastukseen ja saimaannorpan suojelutyöhön

Katiskatalkooilta ma 14.10. klo 17-20 Luonto- ja tiedekeskus SAIMAARIUMin tiloissa (Satamatie 8, Lappeenranta)

Tilaisuuden alussa katsotaan kuvaesitys katiskahankkeesta, jonka avulla edistetään norppaturvallista kalastusta Saimaalla: miten hanke on sujunut viimeisen vuoden aikana, mitä kaikkea on tehty ja miksi, sekä mitkä ovat tulevan vuoden suunnitelmat. Samalla kuullaan tiivis katsaus siitä, mitä saimaannorpalle ja sen suojelutyölle kuuluu nyt.

Noin klo 17.30 aloitetaan Saimaa-katiskan rakentaminen. Katiskan voi lunastaa itselleen tarvikehintaan 25 €. Katiskan voi myös lahjoittaa Suomen luonnonsuojeluliitolle tulevia ”Vaihda verkot katiskaan” –tapahtumia varten. Nämä katiskat tullaan jakamaan Saimaan alueen vapaa-ajankalastajille ensi kesänä.

Ensikertalaisella katiskan rakentamiseen menee noin kaksi tuntia. Rakentaminen ei ole vaikeaa, ja se onnistuu myös lapsilta. Paikalla on ohjaajia opastamassa katiskan rakentamisessa.

Katiskatalkoita, norpansuojelutyön infotilaisuuksia ja norpparyhmän kokouksia järjestetään talven aikana noin kerran kuukaudessa. Tilaisuudet ovat avoimia kaikille saimaannorpan suojelutyöstä kiinnostuneille.

Tilaisuudessa on iltapalatarjoilu. Tervetuloa!

Lisätiedot: Kaarina Tiainen, p. 050 530 3270, kaarina.tiainen@sll.fi

Vaihda verkot katiskaan -tapahtumassa Puumalassa jaettiin Saimaa-katiskoja. Kuva Hanne Kosonen 2019.