Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Etelä-Karjalan piiri

Etelä-Karjala
Navigaatio päälle/pois

* * *

TILANNEPÄIVITYS 14.10.: retken osallistujamäärä on täynnä!

* * *

Höytiönsuon turpeen paikka on suossa

Höytiönsuo lampineen on arvokas alue ja tärkeä osa jo suojeltua Konnunsuon aluetta lintuineen, viitasammakoineen, suoperhosineen, korentoineen ja suokasveineen. Sen turpeessa on elintärkeä hiilivarasto. Tästä kaikesta saamme tietoa Höytiönsuon retkellä lauantaina 24.10.

Kokoonnumme Konnunsuon baarin pihalla (Konnunsuontie 340, Lappeenranta) klo 10 ja jatkamme siitä autokyydein Höytiönsuolle ja siitä retkeilemään. Suon arvoista on kertomassa Martti Karhu. Retki kestää reilut kaksi tuntia. Teemme nuotiotulet. Omat eväät mukaan!

Koronaepidemian vuoksi retken osanottajamäärä rajoitetaan 10–15 henkeen. Retkelle haluavien tulee ilmoittautua 20.10. mennessä sähköpostilla liisa.laitinen(at)tintti.net tai tekstiviestillä p. 040 843 6280. Retkelle pääsee ilmoittautumisjärjestyksen mukaan.

Retkellä noudatamme ajankohdan turvasuosituksia huolehtien erityisesti riittävistä turvaväleistä. Paikoitustilaa on 4–5 autolle.

Retki on osa Suomen luonnonsuojeluliiton Irti turpeesta -kampanjaa sekä mielipiteen ilmaus: ”Turpeen paikka on suossa”. Vapo on hakenut turpeenkaivuulupaa Konnunsuon Höytiönsuolle. Etelä-Karjalan luonnonsuojelupiiri on jättänyt valituksen Vaasan hallinto-oikeudelle koskien Vapon hakemusta.