Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Etelä-Karjalan piiri

Etelä-Karjala
Navigaatio päälle/pois

Tervetuloa viettämään mukavaa kesäpäivää saimaannorpan suojelun ja talkoilun parissa upeisiin puitteisiin!

Riihilahden katiskatalkoissa on mahdollisuus rakentaa itse alusta pitäen helppokäyttöinen ja norpille turvallinen Saimaa-katiska. Katiskan voi rakentaa itselleen tai Suomen luonnonsuojeluliitolle.

Katiskanrakennus ei vaadi erityistaitoja, joten jokainen oppii varmasti tekemään Saimaa-katiskan itse. Katiska on helpoin rakentaa pareittain, mutta rakentaminen onnistuu hyvin myös yksin. Ohjaajat opastavat ja auttavat rakentamisessa tarpeen mukaan. Katiskanrakennus sopii hyvin myös hieman isommille lapsille, noin 5.-luokkalaisista ylöspäin.

Kaikki katiskanrakennuksessa tarvittavat työkalut ja tarvikkeet ovat valmiina paikan päällä.

Talkoissa rakentamansa katiskan voi lunastaa itselleen 25 euron tarvikemaksua vastaan. Katiskan voi myös lahjoittaa Suomen luonnonsuojeluliitolle, mikäli itse ei tarvitse katiskaa. Luonnonsuojeluliitto jakaa saamansa talkoilla rakennetut katiskat Saimaan alueen vapaa-ajankalastajille vuosittaisissa Vaihda verkot katiskaan -tapahtumissa.

Talkoilun lomassa voi tutustua Riihilahden tilaan. Riihilahden tila on Luonnonperintösäätiön suojelukohde, johon kuuluu muutama kilometri rakentamatonta Saimaan rantaa, satavuotiasta lähes koskematonta metsää, tilan vanha pihapiiri ja sen rakennukset sekä pihapiirin tuntumassa arvokasta perinnemaisemaa, muun muassa niittyjä ja ketoja. Niityillä viihtyy paljon erilaisia perhosia, heinäsirkkoja ja monia muita hyönteisiä, ja tiluksilla myös merkittävä määrä erilaisia koppakuoriaisia.

Niemisensaareen on kaupungista matkaa reilut 15 kilometriä. Talkoisiin voi tarvittaessa kysyä kimppakyytiä.

Talkoissa on pientä tarjoilua.

Saimaa-katiskan rakentaminen on helppo tapa auttaa erittäin uhanalaista saimaannorppaa!

Talkoot järjestetään osana Yhteinen saimaannorppamme LIFE -hanketta (Our Saimaa Seal LIFE, LIFE19 NAT/FI/000832). Hanke on Euroopan unionin osarahoittama. Esitetyt näkemykset ja mielipiteet ovat kuitenkin vain tekijöiden omia eivätkä välttämättä vastaa Euroopan unionin tai CINEAn näkemyksiä. Euroopan unionia tai myöntävää viranomaista ei voida pitää niistä vastuussa.