Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Etelä-Karjalan piiri

Etelä-Karjala
Navigaatio päälle/pois

Tervetuloa viettämään mukavaa koko perheen iltapäivää luonnonsuojelun ja kädentaitojen parissa Mikkeliin Kulttuuritalo Tempoon. Katiskanrakennuksen ja kahvittelun lomassa kuullaan saimaannorpan viimeisimpiä kuulumisia.

Tilaisuuden alussa luontokuvaaja ja kalastaja Juha Taskinen sekä näyttelijä Kari Hietalahti antavat vinkkejä mm. katiskakalastukseen ja saaliin käsittelyyn. Talkoissa yleisöllä on mahdollisuus myös itse rakentaa helppokäyttöisiä ja norpille turvallisia Saimaa-katiskoja Luonnonsuojeluliiton henkilöiden opastuksessa. Jokainen lapsesta varttuneempaan väkeen voi oppia tekemään Saimaa-katiskan itse. Katiskanrakennustalkoissa tarvikkeet ja työkalut ovat jo valmiiksi, joten osallistujien tarvitsee tuoda mukanaan vain iloista mieltä.

Katiskanrakennustalkoot ovat osa viime kesänä alkanutta katiskakalastuksen edistämiseen tähtäävää hanketta, jonka tavoitteena on innostaa eri-ikäisiä ihmisiä kestävään katiskakalastukseen. Oikeanlaisella katiskakalastuksella voidaan suojella uhanalaisia lohikaloja ja saimaannorppaa, kun vastineeksi jätetään näille vaaralliset pyydykset laskematta. Talkoissa valmistuvat katiskat jaetaan vapaa-ajankalastajille ensi kesän Vaihda verkot katiskaan -tapahtumassa Puumalassa. Talkoissa on mahdollista myös lunastaa katiska itselleen tarvikemaksuja vastaan.