Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Etelä-Karjalan piiri

Etelä-Karjala
Navigaatio päälle/pois

Ilmastolukupiiri-kampanja haastaa suomalaiset lukemaan, keskustelemaan sekä kohtaamaan ilmasto- ja luontokriisin. Lukupiiri tuo yhteen kiehtovat kirjat ja antoisat keskustelut. Lappeenrannan ilmastolukupiirissä luemme kevään 2021 aikana kolme ilmastonmuutosta käsittelevää tai sitä sivuavaa kirjaa.

Lappeenrannan ilmastolukupiirin tarkoituksena ei ole opiskella kaikkea ilmastonmuutokseen liittyvää, vaan lukea ja keskustella ilmastonmuutoksesta sekä sen vaikutuksesta elämäämme ja planeettaamme. Keskustelemalla voimme saada uusia näkökulmia aiheeseen sekä löytää keinoja elää ilmastonmuutoksen kanssa ja torjua sitä.

Ilmastolukupiirimme on kokoontunut alkukeväällä 2021 kahdesti etäyhteyden välityksellä. Ensimmäinen kokoontuminen oli keskiviikkona 24.2. ja toinen tapaaminen keskiviikkona 24.3. Osallistujien toiveesta päätimme järjestää vielä kolmannen tapaamisen keskiviikkona 5.5.2021 klo 18.

Lukupiiriin tulee ilmoittautua etukäteen. Linkki tapahtumaan lähetetään osallistujille sähköpostitse. Aiempiin tapaamisiin osallistuneiden ei tarvitse ilmoittautua uudestaan. Ilmoittaudu lukupiiriin tapahtumakoneessa

HUOM! Lukupiiriin osallistuvilla tulee olla käytettävissään älylaite, internet-yhteys, Google-tunnukset ja käytettävästä laitteesta riippuen Google Meet -sovellus asennettuna. Lisätietoja voit kysyä sähköpostilla: hanne.kosonen(at)sll.fi tai niko.kolehmainen(at)lappeenranta.fi

Ensimmäiseen ilmastolukupiiritapaamiseen luimme Juha Kauppisen tietokirjan Monimuotoisuus ja toiseen tapaamiseen Emma Puikkosen romaanin Lupaus. Kolmanteen tapaamiseen 5.5. luemme Antti Haatajan tietokirjan Pohjoinen: Jälkemme maailman laidalla.

Lappeenrannan ilmastolukupiiriä vetää Suomen luonnonsuojeluliiton hankekoordinaattori Hanne Kosonen.*

Tervetuloa mukaan lukemaan ja keskustelemaan ilmastonmuutoksesta!

Kampanjassa järjestetään myös kirjailijatapahtumia verkossa. Seuraavassa kirjailijavierastapahtumassa 13.4. ovat keskustelemassa Emmi Itäranta ja Elina Hirvonen. Lisätietoja tapahtumasta löytyy Facebookissa.


Ilmastolukupiiri-haasteen toteuttaa Greenpeace yhteistyössä Helmet-kirjastojen, kirjastojen valtakunnallisen ”Yleisten kirjastojen ympäristötietoisuus 2020-luvulle” -hankkeen, Lukukeskuksen, Suomen Kirjastoseuran, Marttaliiton sekä Mannerheimin lastensuojeluliiton Uudenmaan piirin kanssa. Kampanjassa on mukana kaupungin- ja kunnankirjastoja eri puolilta Suomea.

Kampanjan viralliset kotisivut: ilmastolukupiiri.fi

 

 

 

*Suomen luonnonsuojeluliiton osalta Lappeenrannan ilmastolukupiiri toteutetaan osana Yhteinen saimaannorppamme LIFE -hanketta, joka on saanut rahoitusta Euroopan unionin LIFE-ohjelmasta. Aineiston sisältö heijastelee sen tekijöiden näkemyksiä, eikä Euroopan komissio tai CINEA ole vastuussa aineiston sisältämien tietojen käytöstä.