Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Etelä-Karjalan piiri

Etelä-Karjala
Navigaatio päälle/pois

Ilmastolukupiiri-kampanja haastaa suomalaiset lukemaan, keskustelemaan sekä kohtaamaan ilmasto- ja luontokriisin. Lukupiiri tuo yhteen kiehtovat kirjat ja antoisat keskustelut. Lappeenrannan ilmastolukupiirissä luemme kevään 2021 aikana kaksi ilmastonmuutosta käsittelevää tai sitä sivuavaa kirjaa, joista ensimmäinen on tietokirja ja toinen kaunokirjallinen teos.

Lappeenrannan ilmastolukupiirin tarkoituksena ei ole opiskella kaikkea ilmastonmuutokseen liittyvää, vaan lukea ja keskustella ilmastonmuutoksesta sekä sen vaikutuksesta elämäämme ja planeettaamme. Keskustelemalla voimme saada uusia näkökulmia aiheeseen sekä löytää keinoja elää ilmastonmuutoksen kanssa ja torjua sitä.

Ilmastolukupiirimme kokoontuu keväällä 2021 kahdesti etäyhteyden välityksellä. Ensimmäinen kokoontuminen on keskiviikkona 24.2. klo 18 ja toinen keskiviikkona 24.3. klo 18.

HUOM! Lukupiiriin osallistuvilla tulee olla käytettävissään älylaite, internet-yhteys, Google-tunnukset ja käytettävästä laitteesta riippuen Google Meet -sovellus asennettuna. Lisätietoja voit kysyä sähköpostilla: hanne.kosonen(at)sll.fi tai niko.kolehmainen(at)lappeenranta.fi

Lukupiiriin tulee ilmoittautua etukäteen. Linkki tapahtumaan lähetetään osallistujille sähköpostitse.

Ilmoittaudu lukupiiriin tapahtumakoneessa

Ensimmäisen ilmastolukupiirin kirjaksi on äänestetty Juha Kauppisen Monimuotoisuus.

Jos koronatilanne sallii, kokoonnumme kasvotusten Lappeenrannan pääkirjaston Heili-salissa tai käytämme hybridi-mallia, jossa osallistujat voivat itse päättää osallistuvatko paikan päällä vai etänä.

Lappeenrannan ilmastolukupiiriä vetää Hanne Kosonen (hankekoordinaattori, Suomen luonnonsuojeluliitto ry, Yhteinen saimaannorppamme LIFE -hanke).

Tervetuloa mukaan lukemaan ja keskustelemaan ilmastonmuutoksesta!

Kampanjan valtakunnallinen starttitapahtuma oli verkossa 18.1.2021. Starttitapahtuman videotallenne on Facebookissa katsottavissa tästä linkistä (varsinainen ohjelma alkaa noin kohdasta 30:25).


Ilmastolukupiiri-haasteen toteuttaa Greenpeace yhteistyössä Helmet-kirjastojen, kirjastojen valtakunnallisen ”Yleisten kirjastojen ympäristötietoisuus 2020-luvulle” -hankkeen, Lukukeskuksen, Suomen Kirjastoseuran, Marttaliiton sekä Mannerheimin lastensuojeluliiton Uudenmaan piirin kanssa. Kampanjassa on mukana kaupungin- ja kunnankirjastoja eri puolilta Suomea.

Kampanjan viralliset kotisivut: ilmastolukupiiri.fi