Sijainti: Pääsivu / Norppaturvallisen Saimaa-katiskan rakennustalkoot - Imatra

Norppaturvallisen Saimaa-katiskan rakennustalkoot - Imatra

Tule mukaan tai käväise ihmettelemässä!
Milloin 13.01.2018
alkaa 10:30 loppuu 15:00
Missä Imatran pääkirjaston olohuone
Yhteyshenkilön nimi
Yhteyshenkilön puhelinnumero 0505303270
Järjestäjä Suomen luonnonsuojeluliitto
Lisää tapahtuma kalenteriin vCal
iCal

 
Kuvat: Juha Taskinen

Suomen luonnonsuojeluliitto järjestää norppaturvallisen Saimaa-katiskan rakennustalkoot Imatran pääkirjastossa lauantaina 13.1.2018 klo 10.30-15.00. Katiskoiden rakentamisessa oppaana toimii arvostettu luontokuvaaja ja nykyisin kalastajanakin tunnettu Juha “Norppa” Taskinen.

Saimaa-katiska on kevyt, helposti liikuteltava ja ennen kaikkea saimaannorpille turvallinen kalastusväline. Sen ovat kehittäneet Juha Taskinen ja näyttelijä Kari Hietalahti haukiveteläisen ammattikalastaja Markku Kettusen mallin pohjalta.

Jos Saimaan vapaa-ajankalastajat kalastaisivat verkkojen sijaan norppaturvallisilla katiskoilla, useat erittäin uhanalaiset saimaannorpat pelastuisivat verkkokuolemalta. Katiskatalkoiden tarkoitus on levittää tietoutta verkkokalastuksen vaaroista saimaannorpille ja kannustaa ihmisiä kalastamaan Saimaalla norppaturvallisilla katiskoilla verkkojen sijaan.

Katiskatalkoissa rakennetut Saimaa-katiskat käytetään ensi kevään ”Vaihda verkot katiskaan” -tapahtumassa Ruokolahdella, jossa Saimaan vapaa-ajankalastajille jaetaan Saimaa-katiskoja verkkoja vastaan. Lisäksi katiskoiden vastaanottajat allekirjoittavat lupauksen verkkokalastuksen välttämisestä. Osallistumalla katiskanrakennustalkoisiin voit siis konkreettisesti edistää saimaannorppien tulevaisuutta.

Katiskoiden rakentajilta toivotaan ilmoittautumista, sillä työkaluja on rajattu määrä. Lisätietoja ja ilmoittautumiset: Antti Franssila, antti.franssila@sll.fi, 0442388457 tai Kaarina Tiainen, kaarina.tiainen@sll.fi, 0505303270.

Kaikki ovat myös lämpimästi tervetulleita tutustumaan Saimaa-katiskoiden rakentamiseen ja keskustelemaan norppaan liittyvistä asioista. Käväise siis paikan päällä katsomassa, millaista Saimaa-katiskoiden rakentaminen on, ja hakemassa inspiraatiota norppaturvalliseen kalastamiseen. Katiskatalkoiden yhteydessä on jaossa norppa-aiheista materiaalia ja tietoa Saimaannorpan nykytilasta.

Saimaa-katiskaan, sen rakentamiseen ja käyttöön voit tutustua myös täällä.

kuuluu seuraaviin kategorioihin: ,