Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Uudenmaan piiri Espoon yhdistys

Espoo
Navigaatio päälle/pois

 

Tervetuloa jo perinteeksi muodostuneelle Niitty-ekskursiollemme Setra-linja-autolla!

Kokoontuminen klo 10.00 Pappilantien Pörriäisniityn eteläpuolisella pysäköintialueella, johon myös voi jättää oman auton tai polkupyöränsä.

Ohjelma ja reitti:

Katsastetaan Pörriäisniityn nykyinen tilanne ja kerrotaan tulevista syksyn ja ensi vuoden toiminnan tavoitteista. (Erkki Kaarnama ja Raimo Volanen). Bussilla lähdetään liikkeelle 15-20 minuutin kuluttua (jona aikana saadaan mattimyöhäset vielä mukaan reissulle) suuntana Kauklahden niitty Lasihytin asemakaavasuunnitelmaluonnoksen länsipuolella joen eteläpuolella. (Peter Vinberg ja Erkki Kaarnama) Kauklahden niityltä otetaan suunta Kauklahden väylän suuntaan suorinta reittiä hyödyntäen ja Kivenlahden tunnelin kautta tullaan Ristiniementien niitylle, jossa niittyä esittelee meille paikallinen niittyaktivisti Sylvi Kapanen. Ristimäestä otetaan suunta Finnoontielle, jota myöten ajetaan Espoon Keskuksen kautta pysähtyen Espoontien Motonetin pysäköintialueelle ja käväistään Nedre Glomsin suojellun tilan päärakennuksen pihalla, joka piha avautuu metsäisenä niittynä Glomsinjoen rantaan saakka. Nedre Glomsin tilalta siirrytään Kuninkaantielle, jota myöten ajetaan Träskändan kartanon päärakennuksen viereiselle linja-autolle varatulle pysäköintipaikalle, josta jalkaudutaan Glimsinjoen partaalle perustetun Träskändan niityn suuntaan. (Nelly Korhonen). Träskändasta poiketaan kehä kolmosen yli Högnäsin suojeltuja tammipuita katsomaan ja samalla nähdään heinättyneitä niittyalueita (Håkan Nyström ja Veikko Solantie). Kehä kolmosta, Vihdintietä ja Rajatorpantietä myöten kuljetaan bussilla Pähkinärinteen niitylle Lammaslammen rannalla, jota meille siellä esittelee paikallinen aktiivi Pekka Savolahti.

Aikataulu on suunniteltu siten, että Pähkinärinteen niityllä ollaan n.klo 15.00 ja sieltä ajaen Linnaisten kulttuurimaiseman kautta takaisin ja oltaisiin Pappilantien Pörriäisniityllä n. klo 17.00.

Ilmoittautuminen 15.10.2019 mennessä Raimo Volanen, 0400-523 444 tai sp:raimo.volanen@kolumbus.fi.

Setra-museobussiin mahtuu 16 henkeä, mutta voidaan saada isompi vastaava bussi, johon mahtuisi 29 henkeä. Matkan aikana on tarjolla pientä välipalaa, niittyekskursio on osallistujille ilmainen.

Tervetuloa ainutlaatuiselle niittyekskursiolle!

Järjestäjä: Espoon ympäristöyhdistys ry

Näytä vähemmän