Turpeen poltto ei pääty itsestään

Päästöoikeuden tuleva hinta ei välttämättä yksinään riitä lopettamaan ilmastolle, luonnolle ja vesistöille haitallista turpeen polttoa. Työ- ja elinkeinoministeriön tilaaman selvityksen kaikki skenaariot sisälsivätkin myös turpeen veronkorotuksen. Suomen luonnonsuojeluliiton mielestä turpeen poltolle tulisi asettaa selkeä päättymispäivä. Liitto ajaa turpeen polton lopettamista viime viikolla julkaistulla Irti turpeesta -kansalaisaloitteella.

Lue lisää

Energiapoliittinen kesäsade

"Turvetta ei voi kaivaa soilta sateisina päivinä. Tietäen Suomen kesien sateisuuden tuntuukin hieman ironiselta, että turpeen käyttöä perustellaan energian huoltovarmuudella kriisiaikojen varalta", kirjoittaa Suomen luonnonsuojeluliiton puheenjohtaja Harri Hölttä.

Lue lisää

Turpeen verotuksen kohtalo on yhä epävarma

Valtiovarainministeriön budjettiehdotus vuodelle 2021 ei ota selkeää kantaa turpeen verotukseen. Tänä vuonna turpeen verotuki on 172 miljoonaa euroa. Turpeesta luopumiseen tarvitaan ennakoitavuutta, joka varmistetaan parhaiten lailla.

Lue lisää

Kansainvälisessä ilmastolakossa katseet on kohdistettu kehysriiheen

Vuosi sitten maaliskuussa 1,5 miljoonaa nuorta ympäri maailmaa osallistui kansainväliseen ilmastolakkoon ja vaati maidensa hallituksilta ripeitä toimia ilmastokriisin torjumiseksi. Nyt on aikuisten vuoro osoittaa, etteivät lapset ja nuoret ole yksin, ja että ilmastokriisin torjunta ja nuorten tulevaisuus ovat yhteisiä huolenaiheita. Aikuiset, teidät on kutsuttu mukaan vaatimaan Suomen hallitukselta ilmastotekoja huhtikuun kehysriihessä. 

Lue lisää
Ladataan

Valitettavasti hakusi ei tuottanut tuloksia.