Saavutettavuustyökalut

Suomen luonnonsuojeluliitto SLL Etelä-Hämeen piiri Asikkalan yhdistys

Asikkala
Navigaatio päälle/pois

ASIKKALAN YM­PÄ­RIS­TÖ­PAL­KIN­TO 2022

🌳 Asikkalan luonnonystävät valitsivat vuoden 2022 ympäristöpalkinnonsaajaksi Kiertotalouskeskus Kiertolan.
🌳 Kiertola on palkintonsa ansainnut, koska..
Nyt jos koskaan on tärkeää toimia ympäristön hyväksi. Luonnosta ei voi loputtomasti riistää, vaan on keksittävä ratkaisuja, joilla ylikuluttamista tulisi hillitä.
Maailman luonnonvarat ehtyvät kiihtyvää tahtia ja uusiutumattomat varat voivat loppua kokonaan. Kiertotalous on ainoa vaihtoehto säästää luonnonvaroja ja taata palvelut ja tavarat myös tulevaisuudessa. Kiertotalous perustuu omistamisen sijasta jakamiseen, vuokraamiseen sekä kierrättämiseen.
28. toukokuuta Vääksyn keskustaan aukesi 4H-yhdistyksen ylläpitämä Kiertotalouskeskus Kiertola. Kiertola on kiertotalouden keskus, jonne asiakkaat voivat lahjoittaa itseltään tarpeettomaksi jäänyttä tavaraa, jolla pyritään löytämään uusi elämä. Kierrätyspuodissa myydään edulliseen hintaan hyvää tavaraa. Kiertolalla on vuokrattavana auto, polkupyöriä, lastentarvikkeita juhlavälineitä, naamiaisasuja ym.
Kiertola ottaa vastaan pienelektroniikkaa, käsittelemätöntä puuta, paperia ja metalliromua. Talossa toimii myös suuren suosion saanut pyörähuolto.
Kiertolalla kokoontuu Tuunaus- ja kässäkerho Kädentaitajat ja pyöräkerho, jossa opetellaan huoltamaan itse omaa pyörää.
YK on laatinut kestävän kehityksen tavoitteet, joilla pyritään vähentämään eriarvoisuutta ja luonnonvarojen ylikulutusta kaikkialla maailmassa. Kiertola-toiminta toimii kestävän kehityksen tavoitteiden mukaisesti myös muilla kun vastuulisen kuluttumisen tavalla. Kiertola on yhteisöllisyyttä parhaimmillaan.
🌳 Kiitos 4H-yhdistys, kun toitte toiminnan Asikkalaa

Yhdistyksemme valitsi vuoden 2021 Ympäristöpalkinnon voittajaksi Asikkalan seurakunnan. Vuoden 2021aikana seurakunta on aktivoitunut monessa asiassa ympäristön hyväksi,mm. kirkko siirtyi öljystä maalämpöön, uusi puinen seurakuntakoti avattiin ja seurakunta haki suojelua Aurinkovuorella sijaitsevalle metsäpalstalle. Seurakunta on ollut aktiivisesti myös mukana kunnan ympäristövuosiprojektissa vieraslajiopastuksen ja roskienkeruutalkoiden kautta.