Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Verkkouutiset

Verkkouutiset

Luonnonsuojeluliiton uutisia ajankohtaisista luonto- ja ympäristöaiheista.
Luonnonsuojeluliiton vinkit äänestäjille
Eduskuntavaaleissa voimme vaikuttaa siihen, ketkä päättävät Suomen luonnon tulevaisuudesta. Katso vinkkimme ympäristömyönteisen ehdokkaan valintaan. Ennakkoäänestys on käynnissä 14.4. saakka. Vaalipäivä on sunnuntaina 19.4.
Norppien pesien perässä Saimaan eteläosissa
Lumen ja jään hupenemisen takia pesälaskennat aloitettiin huomattavasti normaalia aikaisemmin 23.3. alkaen. Pesiä laskemalla ja erottamalla poikaspesät lepopesistä saadaan tietää syntyneiden kuuttien määrä. Saatu tieto on oleellinen saimaannorpan kannan kokoa arvioitaessa.
Yllättäviä nimiä koskiensuojelulain turvaksi
Laaja joukko kansanedustajia ja kansanedustajaehdokkaita yli puoluerajojen ilmoittaa vastustavansa koskiensuojelulain avaamista. Mukana on tunnettuja poliitikkoja Timo Soinista Petteri Orpoon. Koskiensuojelulailla on suojeltu Suomen viimeisiä vapaita virtoja rakentamiselta.
Kortit pöytään
Yli 230 ehdokasta on jo allekirjoittanut luonnonsuojelun vaalitavoitteet. Vihreät ja Vasemmisto ovat vahvimmin edustettuina, mutta muistakin puolueista löytyy ympäristömyönteisiä ehdokkaita. Katso, ketkä ehdokkaista lyövät ympäristökortit pöytään!
Kirje pääministeri Stubbille
Euroopalla ei ole varaa tuhlata satoja miljardeja tarpeettomaan fossiilisten polttoaineiden infrastruktuuriin. Kannustamme Stubbia viemään Eurooppa-neuvostoon viestin, että nyt on aika rakentaa yhteinen visio siirtymisestä 100 % uusiutuvilla toimivaan energiajärjestelmään.
Katso taltiointi Suuresta energiaväittelystä
Helsingin Bio Rexissä otettiin selvää puolueiden energiakannoista keskiviikkona 11.3.
Hyvän energian vapautus alkoi
Poliittisesti sitoutumaton kansanliike Energiaremontti 2015 ajaa muutosta energiapolitiikkaan – tavoitteena Suomi, joka toimii täysin uusiutuvalla energialla. Suomen luonnonsuojeluliitto tukee tavoitetta ja on mukana tekemässä muutosta.
Suomalainen Kirjakauppa ja Luonnonsuojeluliitto yhteistyöhön luonnon puolesta
Suomalainen Kirjakauppa muutti muovikassit maksullisiksi ympäristösyistä – ja ryhtyi samalla tukemaan Luonnonsuojeluliittoa.
Kalastuslaki mahdollistaa kestävyyden ­– asetus ratkaisee yksityiskohdat
Luonnonsuojeluliitto on iloinen uuden kalastuslain hyväksymisestä maa- ja metsätalousvaliokunnassa.
Sudenmetsästys kuumentaa tunteita
Verkossa on käyty viime päivinä kiihkeää keskustelua susien suojelusta ja Luonnonsuojeluliiton kannasta susien kannanhoidolliseen metsästykseen. Järjestön mielipide on pysynyt ennallaan: susikanta ei kestä metsästyksen lisäämistä.
Sudenmetsästys alkoi – saadaanko salametsästys loppumaan?
Suden kannanhoidollinen metsästys alkoi tänään. Suomen luonnonsuojeluliitto toivoo ihmisten olevan tarkkana salametsästyksen suhteen ja tekevän siitä ilmiantoja.
Äänestä Luonnonsuojelijan kansi voittoon
Luonnonsuojelijan syysnumero on ehdolla vuoden 2014 parhaaksi kanneksi Aikakauslehtikilpailu Editissä. Kilpailu ratkaistaan yleisöäänillä, auta siis Luonnonsuojelija voittoon!
Ehdokkaan luonnollisin mainoskanava
Mainostamalla Luonnonsuojelijassa tavoitat ekologisesti valveutuneita, ympäristöstä ja yhteiskunnasta kiinnostuneita äänestäjiä ympäri Suomea.
Norps Rescue -kangaskassien tuotannossa säästetty yli 7,6 miljoonaa litraa vettä
Kierrätyspuuvillasta valmistettujen Norps Rescue -kassien tuotannossa on säästetty huima määrä vettä verrattuna uudesta puuvillasta valmistettuihin kangaskasseihin.
Metsähallitus avohakkaa luontoaarretta Keuruulla – katso kuvat
Metsähallitus aikoo hakata noin 30 hehtaarin kokoisen aukon Keuruun lakkautetun varuskunnan luonnonsuojelullisesti arvokkaisiin metsiin. Alkaneiden aukkohakkuiden laajuus on nykymittakaavassa poikkeava.
Symbioosi ry:n luonnonsuojeluapuraha haettavana
Symbioosi ry:n luonnonsuojelurahaston vuotuinen apuraha myönnetään yhteen tai useampaan luonnonsuojelua edistävään hankkeeseen.
Metsän tarina -elokuvan kuvauspaikat jälleen uhattuina
Metsäyhtiö UPM on jälleen tekemässä hakkuita arvokkailla metsäalueilla. Vaarassa on muun muassa Suomen eteläisin kuukkelialue.
Tule toimimaan omilla vahvuuksillasi!
Tahdotko tehdä järjestöstä näköisesi, toimia luonnon ja ympäristön puolesta sekä saada mainion meriitin ansioluetteloosi? Luonnonsuojeluliiton työryhmissä kaikki jäsenet voivat vaikuttaa järjestön toimintaan ideoimalla ja toteuttamalla käytännön kehitystyötä.
Yritykset muistivat joulun alla suomalaista luontoa
Metsän eläimet, kuten sudet, ilmastonmuutoksen hillitseminen ja saimaannorpat saivat tukea Suomessa toimivilta yrityksiltä ja yhteisöiltä.
Luonnonsuojeluliitto toivottaa hyvää joulua!
Kiitos kaikille jäsenille, tukijoille, vapaaehtoisille ja muille toimintaamme osallistuneille tästä vuodesta.
Vuosi täynnä luonnonsuojelutekoja
Vuonna 2014 veimme suomalaisia luontoon, ahersimme soiden suojelun puolesta ja kolasimme pesäkinoksia saimaannorpille.
Uhanalaisten karnevaalit
Tänä vuonna juhlitaan uhanalaisten lajien suojelua! Kansainvälinen luonnonsuojeluliitto (IUCN eli International Union for Conservation of Nature) julkaisi ensimmäisen uhanalaisten lajien luettelon, punaisen listan, 50 vuotta sitten vuonna 1964. Suomen ensimmäinen uhanalaisuusarviointi julkaistiin vuonna 1985. Siitäkin tulee jo 30 vuotta.
Hallitus säästää ympäristöstä ja kansalaisten oikeuksista
Valtio vähentää ympäristölupia rahapulan takia. Laskun maksavat ympäristö ja kansalaiset, joiden oikeuksia heikennetään. Uusi ympäristönsuojelulaki tuli voimaan syyskuussa. Uudistus vähensi saasteita, turvasi soita ja paransi kansalaisten oikeuksia.
Puhdas Vesi -rahaston tuella uusi elämä puroille ja taimenille
Luonnonvaraisen taimenen elinympäristökunnostuksilla lisätään lajin elinmahdollisuuksia ja parannetaan vesistöjen tilaa sekä kalastusmahdollisuuksia.
Koulumetsät ehdolla parhaaksi luontoteoksi - anna sinäkin palautteesi
Suomen luonnonsuojeluliiton Koulumetsät arvoonsa -hanke ja sen koordinaattori Virpi Sahi ovat ehdokkaana Paras luontoteko 2013-2014 –kilpailussa. Kilpailun järjestää Kansainvälisen luonnonsuojeluliiton (IUCN) Suomen Kansallinen komitea ja sen tulokset julkistetaan 5.12.2014.
Onko Talvivaara malmikaivos?
Heikki Simola ruotii Talvivaaran kaivoksen tuloksia ja merkitystä Kainuun työllisyyden kannalta.
Vihreän toimiston sisustuspulma
Toimistomme muutti uusiin tiloihin Helsingin Lauttasaareen. Haasteena oli löytää kestävät ja ympäristöystävällisesti valmistetut toimistokalusteet vastuulliselta tuottajalta.
Pohjois-Suomessa käytössä luvattomia haukkapyydyksiä
Nimettömänä pysyttelevä metsästäjä antoi Luonnonsuojeluliiton haltuun metsästä löytämänsä luvattoman haukkapyydyksen. Valikoimattomista pyyntimenetelmistä on päästävä eroon.
Soidensuojeluohjelman valmistelun jatkuttava
Uusi ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) on pysäyttänyt vuosia valmistellun soidensuojeluohjelman. Luonnonsuojeluliiton puheenjohtaja Risto Sulkava toivoo valmistelun jatkuvan mahdollisimman pian.
Norppahaaste toi mukaan 658 uutta jäsentä!
Syyskuun ajan käynnissä ollut Norppahaaste innosti mukaan 658 uutta jäsentä Luonnonsuojeluliittoon. Kiitos kaikille haastetta jakaneille, ilman teitä tämä ei olisi onnistunut!