Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Verkkouutiset

Verkkouutiset

Luonnonsuojeluliiton uutisia ajankohtaisista luonto- ja ympäristöaiheista.
Ehdokkaan luonnollisin mainoskanava
Mainostamalla Luonnonsuojelijassa tavoitat ekologisesti valveutuneita, ympäristöstä ja yhteiskunnasta kiinnostuneita äänestäjiä ympäri Suomea.
Norps Rescue -kangaskassien tuotannossa säästetty yli 7,6 miljoonaa litraa vettä
Kierrätyspuuvillasta valmistettujen Norps Rescue -kassien tuotannossa on säästetty huima määrä vettä verrattuna uudesta puuvillasta valmistettuihin kangaskasseihin.
Metsähallitus avohakkaa luontoaarretta Keuruulla – katso kuvat
Metsähallitus aikoo hakata noin 30 hehtaarin kokoisen aukon Keuruun lakkautetun varuskunnan luonnonsuojelullisesti arvokkaisiin metsiin. Alkaneiden aukkohakkuiden laajuus on nykymittakaavassa poikkeava.
Symbioosi ry:n luonnonsuojeluapuraha haettavana
Symbioosi ry:n luonnonsuojelurahaston vuotuinen apuraha myönnetään yhteen tai useampaan luonnonsuojelua edistävään hankkeeseen.
Metsän tarina -elokuvan kuvauspaikat jälleen uhattuina
Metsäyhtiö UPM on jälleen tekemässä hakkuita arvokkailla metsäalueilla. Vaarassa on muun muassa Suomen eteläisin kuukkelialue.
Tule toimimaan omilla vahvuuksillasi!
Tahdotko tehdä järjestöstä näköisesi, toimia luonnon ja ympäristön puolesta sekä saada mainion meriitin ansioluetteloosi? Luonnonsuojeluliiton työryhmissä kaikki jäsenet voivat vaikuttaa järjestön toimintaan ideoimalla ja toteuttamalla käytännön kehitystyötä.
Yritykset muistivat joulun alla suomalaista luontoa
Metsän eläimet, kuten sudet, ilmastonmuutoksen hillitseminen ja saimaannorpat saivat tukea Suomessa toimivilta yrityksiltä ja yhteisöiltä.
Luonnonsuojeluliitto toivottaa hyvää joulua!
Kiitos kaikille jäsenille, tukijoille, vapaaehtoisille ja muille toimintaamme osallistuneille tästä vuodesta.
Vuosi täynnä luonnonsuojelutekoja
Vuonna 2014 veimme suomalaisia luontoon, ahersimme soiden suojelun puolesta ja kolasimme pesäkinoksia saimaannorpille.
Uhanalaisten karnevaalit
Tänä vuonna juhlitaan uhanalaisten lajien suojelua! Kansainvälinen luonnonsuojeluliitto (IUCN eli International Union for Conservation of Nature) julkaisi ensimmäisen uhanalaisten lajien luettelon, punaisen listan, 50 vuotta sitten vuonna 1964. Suomen ensimmäinen uhanalaisuusarviointi julkaistiin vuonna 1985. Siitäkin tulee jo 30 vuotta.
Hallitus säästää ympäristöstä ja kansalaisten oikeuksista
Valtio vähentää ympäristölupia rahapulan takia. Laskun maksavat ympäristö ja kansalaiset, joiden oikeuksia heikennetään. Uusi ympäristönsuojelulaki tuli voimaan syyskuussa. Uudistus vähensi saasteita, turvasi soita ja paransi kansalaisten oikeuksia.
Puhdas Vesi -rahaston tuella uusi elämä puroille ja taimenille
Luonnonvaraisen taimenen elinympäristökunnostuksilla lisätään lajin elinmahdollisuuksia ja parannetaan vesistöjen tilaa sekä kalastusmahdollisuuksia.
Koulumetsät ehdolla parhaaksi luontoteoksi - anna sinäkin palautteesi
Suomen luonnonsuojeluliiton Koulumetsät arvoonsa -hanke ja sen koordinaattori Virpi Sahi ovat ehdokkaana Paras luontoteko 2013-2014 –kilpailussa. Kilpailun järjestää Kansainvälisen luonnonsuojeluliiton (IUCN) Suomen Kansallinen komitea ja sen tulokset julkistetaan 5.12.2014.
Onko Talvivaara malmikaivos?
Heikki Simola ruotii Talvivaaran kaivoksen tuloksia ja merkitystä Kainuun työllisyyden kannalta.
Vihreän toimiston sisustuspulma
Toimistomme muutti uusiin tiloihin Helsingin Lauttasaareen. Haasteena oli löytää kestävät ja ympäristöystävällisesti valmistetut toimistokalusteet vastuulliselta tuottajalta.
Pohjois-Suomessa käytössä luvattomia haukkapyydyksiä
Nimettömänä pysyttelevä metsästäjä antoi Luonnonsuojeluliiton haltuun metsästä löytämänsä luvattoman haukkapyydyksen. Valikoimattomista pyyntimenetelmistä on päästävä eroon.
Soidensuojeluohjelman valmistelun jatkuttava
Uusi ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) on pysäyttänyt vuosia valmistellun soidensuojeluohjelman. Luonnonsuojeluliiton puheenjohtaja Risto Sulkava toivoo valmistelun jatkuvan mahdollisimman pian.
Norppahaaste toi mukaan 658 uutta jäsentä!
Syyskuun ajan käynnissä ollut Norppahaaste innosti mukaan 658 uutta jäsentä Luonnonsuojeluliittoon. Kiitos kaikille haastetta jakaneille, ilman teitä tämä ei olisi onnistunut!
5 miljoonaa kalateihin, rasvaeväleikkauksia lohille ja meritaimenille
Maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpo esitteli toimittajille perjantaina suunnitelmansa kalastuslain uudistamiseksi. Luonnonsuojeluliitto oli paikalla.
Luonnonsuojeluliiton verkkopalveluissa katkos torstai-iltana
Verkkopalveluissamme on käyttökatkos tänään torstaina 25.9. klo 19–21. Esimerkiksi Norppahaasteeseen osallistuminen verkkosivujemme kautta ei valitettavasti onnistu tuona aikana. Pahoittelemme katkoksesta aiheutuvaa haittaa!
Norppahaaste porskuttaa eteenpäin!
Norppahaasteessa saatiin 310 uutta jäsentä alle kahdessa viikossa. Haaste kuitenkin jatkuu!
Norppahaasteessa jo yli 260 osallistujaa
Norppahaasteen tavoite on lähellä täyttymistä jo reilussa viikossa. Kiitos!
Rollaattoreilla retkelle – palvelutalo Hopeakuussa iloittiin lähiluonnosta
Luonnonsuojeluliitto vei Suomen luonnon päivänä papat pitkospuille ja mummot marjaan palvelutalo Hopeakuussa Espoossa. Luontopäivä oli kaikkien mielestä onnistunut ja toiminnalle suunnitellaan myös jatkoa.
Luonnon ja ympäristöpalkittujen juhlat Haltiassa
Suomen luonnon päivän pääjuhlaa vietetään edellisvuoden tapaan Suomen luontokeskus Haltiassa lauantaina 30. elokuuta. Juhlan yhteydessä Luonnonsuojeluliitto julkaisee myös vuoden 2014 ympäristöpalkinnon sekä ympäristöavaus- ja Kultainen sulka -tunnustusten saajat.
Hyvinvointia vanhuksille ja satupolkuja lapsille Suomen luonnon päivänä
Suomen luonnon päivää vietetään jälleen lauantaina 30. elokuuta. Tänä vuonna Luonnonsuojeluliitto vie erityisesti lapset ja vanhukset retkelle.
Juhli Suomen luontoa – suunnittele sukkamalli!
Suuri Käsityö -lehti on mukana Suomen luonnon päivän vietossa luontoaiheisella käsityökilpailulla. Tule mukaan ja suunnittele sukka, jonka kuvioaiheissa näkyvät Suomen luonnon kasvit ja eläimet.
Ampiaisellakin on paikkansa ekosysteemissä
Älä hermostu loppukesästä nälkäisinä pörräävistä ampiaisista, vaan aseta niille mieluummin oma herkkulautanen. Kokosimme vinkkejä sopuisaan yhteiseloon ampiaisten kanssa.
Vastauksemme Saimaan kalastajien norppakapinaan
Ilta-Sanomien mukaan norppavesillä on käynnissä kapina. Myös MTV3 uutisoi, että Saimaan kalastajat ovat saaneet tarpeekseen luontojärjestöjen vaatimuksista saimaannorpan suojelemiseksi. Tässä vastauksemme muutamiin kalastajien väitteisiin.
Auta pihapiirin eläimiä selviämään helteestä
Pitkän hellejakson aikana pihapiirin eläimet alkavat kärsiä kuivuudesta. Autat niitä laittamalla tarjolle juomavettä.
Norpan vanavedessä – ensimmäinen norppaleiri oli menestys
Lasten norppaleiriä vietettiin tällä viikolla upeassa säässä hienoissa Koloveden kansallispuiston maisemissa. Lapset olivat innokkaita oppimaan norpasta ja ovat kovia norpansuojelijoita. Lapsissa on selvästi tulevaisuus!