Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Materiaalit

Tilaa esitteitä ja muita materiaaleja

Luonnonsuojeluliitto julkaisee laadukkaita esitteitä ja oppaita. Voit tilata maksutta useimpia esitteitä sekä näytenumeroita lehdistämme.

Tilaa materiaalit sivun lopusta löytyvällä lomakkeella.
Osa materiaaleista on saatavissa vain sähköisenä. > Tutustu sähköisiin materiaaleihin! 
 

Yleisesitteet ja lehdet
 

Liity jäseneksi -kortit (2018) lataa pdf 
Kortit kutsuvat liittymään jäseneksi Luonnonsuojeluliittoon.

Tule luonnon puolelle -kirjanmerkit (2018) – lataa pdf
Kirjanmerkit juhlistavat 80-vuotiasta Luonnonsuojeluliittoa ja kutsuvat mukaan toimintaan.

Luonnonsuojelija-jäsenlehti
Luonnonsuojeluliiton jäsenlehti ilmestyy neljästi vuodessa. Näköislehti luettavissa verkossa. Ilmaisnäytteenä lähetetään enintään viisi aiemmin ilmestynyttä satunnaista numeroa. Luonnonsuojeluliiton piirit ja yhdistykset voivat tilata suurempia määriä ilmaiseksi retkille ja tapahtumiin.

Suomen Luonto -lehti
Suomen Luonto on maamme laajin luontoa käsittelevä aikakauslehti. Ilmestyy 10 kertaa vuodessa. Maistiaisia luettavissa: suomenluonto.fiIlmaisnäytteenä lähetetään enintään viisi aiemmin ilmestynyttä satunnaista numeroa. 

Testamenttiesite (2016) – lataa pdf
Esite kertoo testamenttilahjoittamisen mahdollisuuksista sekä sisältää asianajajan ohjeet siihen, kuinka testamentti laaditaan.

 

Muut esitteet ja julkaisut

Elämää metsistä – metsätavoitteet 2018–2030 (2018)lataa pdf

Esitteeseen on koottu Suomen luonnonsuojeluliiton metsätavoitteet vuosille 2018–2030.

Maanomistajan suon ennallistusvinkit (2018)lataa pdf

Luonnonsuojeluliiton julkaisema esite tutustuttaa soiden ennallistamiseen sekä niihin moniin hyötyihin, joita metsätalouskäyttöön ojitettujen soiden ennallistamisella on. Esite on osa Freshabit LIFE IP -vesistöhanketta.

Maanomistajan vesiensuojeluvinkit (2018) – lataa pdf (painos loppunut, lisää tulossa)
Esitteeseen on koottu tärkeimmät keinot, joilla maanviljelijät, metsänomistajat ja ranta-asukkaat voivat vähentää kuormitusta vesistöihin. Esite on osa Freshabit LIFE IP -vesistöhanketta.

Vapaan Kemijoen puolesta (2017) – lataa pdf
Esitteeseen on tiivistetty, miten Rovaniemelle suunniteltu Sierilän vesivoimalaitos uhkaa Suomen pisimmän joen viimeistä vapaata osuutta.

Madagaskar – monimuotoisen luonnon puolesta (2017)lataa pdf
Esitteessä kerrotaan Luonnonsuojeluliiton hankkeista Madagaskarilla, joka on yksi maailman tärkeimmistä luonnon monimuotoisuuden keskittymistä.

Saimaannorppa – maailman uhanalaisin hylje (2015) lataa pdf
Esite kertoo, miten voimme pelastaa sympaattisen saimaannorppamme, joka on vaarassa kuolla sukupuuttoon. Esitteestä on myös englanninkielinen versio (lataa pdf) ja venäjänkielinen versio (lataa pdf). 

Kalasta oikein katiskalla -kampanjan esite ja juliste (2012) lataa pdf
Esite kertoo, miten katiskat muutetaan nielurajoittimilla norpalle turvallisiksi. Kampanjan juliste saatavana sähköisenä (lataa pdf).

Koulumetsäopas (2014)lataa pdf
Koulumetsäopas on käsikirja kasvattajille, opettajille ja kuntien viranomaisille. Havainnollistavat esimerkit ja tehtävät opastavat koulujen ja päiväkotien lähimetsien käyttöön ja turvaamiseen. Koulumetsäoppaan painettu versio on maksullinen, ja se tilataan erillisellä lomakkeella.

 

> Tutustu myös sähköisiin materiaaleihin

 

Mihin tarkoitukseen tilaat esitteitä?  Valitse tilattavat materiaalit ja merkitse kappalemäärä