Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Tiedotteet 2018

Tiedotteet 2018

Uusiutuvan energian tukia ei pidä tuhlata vesivoimaan
Suomen luonnonsuojeluliiton mielestä uusiutuvan energian tukia ei pidä tuhlata vesivoiman rakentamiseen. Esimerkiksi Sierilän kaavaillun voimalaitoksen rakentaminen olisi räikeä esimerkki ympäristölle haitallisista tuista.
Luonnonsuojeluliitto tyytyväinen Kemihaaran alueen eli Vuotoksen Natura-poikkeuslupapäätökseen
Valtioneuvosto ei myöntänyt Rovaniemen ja Itä-Lapin maakuntakaavaa varten poikkeuslupaa Kemihaaran alueen eli Vuotoksen tekoaltaalle. Luonnonsuojeluliiton mukaan Kemihaaran eli Vuotoksen altaan päätös oli odotettu, koska hankkeille ei ollut olemassa luonnonsuojelulain mukaisia edellytyksiä.
Hossan kansallispuiston luontoarvoja nakerretaan jo
Hossan kansallispuistoa perustettaessa vakuutettiin, että ulos jäävät arvokkaat alueet turvataan kaavoituksen keinoin. Jo nyt lupaukset ovat unohtuneet, Luonnonsuojeluliitto harmittelee.
Hossa_600px_Juho_Holmi_CC_BY_ND_20
(Kuva: Juho Holmi / Flickr CC BY-ND 2.0)
Juho_Holmi_Hossa_600px_CC_BY_ND_20
(Kuva: Juho Holmi / Flickr CC BY-ND 2.0)
Keminsaaret.jpg
Presidentti Niinistö painotti edelleen ilmastonmuutoksen torjuntaa
Suomen luonnonsuojeluliitto tervehtii arvostuksella sitä, että tasavallan presidentti Sauli Niinistö painotti toisen kautensa virkaanastujaispuheessaan ilmastonmuutosta.
Luonnonsuojeluliitto: Jäämeren radan ympäristöhaitat liian suuria suhteessa tarpeeseen
Liikenne- ja viestintäministeriö julkisti tänään Jäämeren rata -selvityksen. Suomen luonnonsuojeluliitto pitää hankkeen ympäristöhaittoja suurina ja tarvetta vähäisenä. Selvityksen suosittelemat Inarinjärven ratavaihtoehdot ovat ongelmallisia pohjoisen luonnon näkökulmasta.
Jäämeri_Cliff_Hellis_CC_BY_ND_20_600px
Norppalähettiläät_1_Kaarina_Tiainen
Kuva: Kaarina Tiainen / Luonnonsuojeluliitto
Norppalähettiläät_2_Kaarina_Tiainen
Norppalähettiläät Pohjois-Karjalaan ja Varkauteen
Suomen luonnonsuojeluliiton norppalähettiläät saapuvat tänä keväänä Pohjois-Karjalaan ja Varkauteen. He esittelevät lapsille saimaannorpan elämää ja Saimaan luontoa. Tärkeänä osana vierailuja on lasten omien norppa- ja luontokokemusten kuunteleminen.