Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Tiedotteet 2017 / Ympäristöpalkintoon ehdolla kansalaisliike ja kaksi tutkijaa

Ympäristöpalkintoon ehdolla kansalaisliike ja kaksi tutkijaa

Tänä vuonna Ympäristöpalkintoon ovat ehdolla Helsingin keskuspuiston säilymisen puolesta kamppaileva laaja kansalaisliike Keskuspuistoryhmä, luontomatkailun ja luonnon virkistyskäytön professori Liisa Tyrväinen sekä erityisesti metsienkäytön ilmastovaikutuksiin perehtynyt erikoistutkija Sampo Soimakallio.

Keskuspuistoryhmä on laaja kansalaisten ja yhteisöjen yhteenliittymä, joka edistää aktiivisesti pääkaupungin lähiluonnon suojelua kaavoituspaineiden alla. Keskuspuistoryhmä on järjestänyt aktiivisesti mielenosoituksia ja tapahtumia Helsingin Keskuspuistossa ja innostanut esimerkiksi yli 70 tunnettua kulttuurin, tieteen, liikunnan ja muiden yhteiskunnan alojen vaikuttajaa vetoamaan helsinkiläisten tärkeän lähiluonnon puolesta.

Professori Liisa Tyrväinen on Suomen tunnetuimpia ja arvostetuimpia luonnon virkistyskäytön ja luontomatkailun terveys- ja hyvinvointivaikutusten tutkija ja puolestapuhuja. Hän on tutkinut pitkäjänteisesti on luonnon ja terveyden linkittymistä toisiinsa ja lisännyt tutkimuksillaan merkittävästi esimerkiksi kaupunkimetsien ja stressinlievityksen välisen yhteyden ymmärtämistä. Tyrväinen työskentelee Luonnonvarakeskuksessa.

Erikoistutkija, ympäristötieteiden dosentti ja energiatekniikan tohtori Sampo Soimakallio on aktiivisesti osallistunut keskusteluun metsienkäytön ilmastovaikutuksia Suomessa. Hän on pyrkinyt avoimesti auttamaan suomalaisia päätöksentekijöitä löytämään tehokkaita ratkaisuja ilmastonmuutoksen hillintään ja käsitellyt erilaisia ympäristöväittämiä monipuolisesti ja ymmärrettävästi. Soimakallio työskentelee Suomen ympäristökeskuksessa.

Palkinnot jaetaan Suomen luonnon päivänä Helsingissä

Suomen luonnon päivän kunniaksi Luonnonsuojeluliitto ja Helsingin kaupunki järjestävät luontojuhlan Helsingin Töölönlahdella 26.8. klo 12-17. Ympäristöpalkinnot jaetaan tapahtuman lavalla Hesperianpuistossa noin klo 12.15. Töölönlahden tapahtuma on osa Keskuspuiston luontohelmi-juhlaa, jonka tapahtumat levittäytyvät Töölönlahdelta Haltialaan

Töölönlahden tapahtuman avaa Helsingin tuore pormestari Jan Vapaavuori. Ohjelmassa on ympäristöpalkitsemisen lisäksi muun muassa historiallinen Suomen lipun nosto salkoon luonnon kunniaksi, yhteislaulua, paneelikeskustelu, kasvomaalausta ja luonto-opastusta Töölönlahden ympäristössä. Meilahden seurakunta tarjoaa mahdolllisuuden pelata mölkkyä, kahvitella ja pomppulinnan lapsille. Tapahtumassa esiintyvät esimerkiksi Zachris Topelius, Eino Leino ja Täti Vihreä.

Tapahtuman Facebook-sivu

Lisää aiheesta

Luonnonsuojeluliiton ympäristöpalkinnot

Lisätiedot

Matti Nieminen, viestintäpäällikkö, Suomen luonnonsuojeluliitto, p. 050 564 2283, matti.nieminen(a)sll.fi

 

24.8.2017