Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Tiedotteet 2017 / Habitare-messuilla sata tuolia luonnon puolesta

Habitare-messuilla sata tuolia luonnon puolesta

Suomalaiset verhoilijamestarit ovat verhoilleet tuoleja luonnon puolesta. Ne huutokaupataan Habitare-messuilla sunnuntaina, ja tuotot ohjataan luonnonsuojelutyöhön. Vanhojen tuolien joukossa on esimerkiksi Yrjö Kukkapuron suunnittelema tuoli.

Nooran verhoomo ja sisustus lahjoitti huutokauppaan itsenäisyyden juhlavuoden teemaan sopivasti verhoillun tuolin

Uudelleenkäytöllä verhoilijamestarit haluavat nostaa esiin luonnon säästämisen ja sen, miten kestäviä hyvinkin vanhat, usein kierrätettävistä luonnonmateriaaleista valmistetut tuolit ovat. Tempauksen tarkoitus on myös käytännössä osoittaa, kuinka vanhoja kalusteita voi säilyttää tuleville sukupolville.

"Hyvä vanha tuoli on parempi kuin tusina uusia", summaa verhoilijamestari Annina Pudas Kirkkonummelta.

Pudaksen uudelleenverhoilemat kaksi tuolia on suunnitellut Werner West, joka suunnitteli huonekaluja muun muassa eduskuntataloon.

Huutokaupan meklaroi tempaukseen osallistuva Hagelstam & Co.

"Ajatus kunnostaa sata tuolia maamme itsenäisyyden kunniaksi ja vielä myydä ne Suomen sadan luontohelmen hyväksi on ilman muuta tukemisen arvoinen", kertoo toimitusjohtaja Miia Okko-Koskinen Hagelstam & Co:sta.

Kaikki sata tuolia ovat esillä Helsingissä Habitare-messuilla 13.-17.9. Tuoleja on erilaisia, pikkutuoleista nojatuoleihin. Huutokauppa käydään sunnuntaina 17.9. klo 16.00. Tuotto lahjoitetaan Suomen luonnonsuojeluliiton 100 luontohelmeä -hankkeelle, jossa nostetaan esiin maamme arvokkaita, suojelun arvoisia luontokohteita.

Mukana tempauksessa on yksittäisten verhoilijamestareiden lisäksi oppilaitoksia, kuten Stadin ammattiopisto, Päijät-Hämeen ammattioppilaitos Lahdesta ja ammattiopisto Tavastia Hämeenlinnasta, TEAKK Teuvan Aikuisopisto, TAO Turun Ammattiopistosäätiö ja TTS Työtehoseura.

Sadalla tuolilla apua Röllin metsille ja kalavesille

Huutokaupan tuotoilla tuetaan suojelutyötä esimerkiksi Paljakalla ja Lestijärvellä.

Puolangan Paljakalla humiseva aarnimetsä on tuttu ”Rölli ja metsänhenki”-elokuvasta. Nyt tämä valtion omistama metsä on hakkuiden uhkaama. Huutokaupasta saatavalla tuotolla tehdään paikallisten asukkaiden kanssa suojeluhanke, jolla metsä voidaan saadaan turvaan. Kolmasosa tuotosta käytetään tämän lisäksi alueen kalavesien kunnostamiseen. Paljakan aarnimetsän viereinen taimenjoki on pahasti vaurioitunut ja paikalliset maanomistajat ovat tarjonneet sen kunnostettavaksi.

Lestijärven luontohelmi on tärkeä kalastus- ja virkistysjärven sekä niihin vesiä tuottavan soiden ja lampien mosaiikki. Esimerkiksi luonnontilaisia soita tarvitsevan riekon kotisoita entisöimällä parannetaan myös Lestijärven ja joen veden laatua. Huutokaupasta saatavalla tuotolla käynnistetään ja tuetaan paikallista toimintaa Lestijoen ja -järven pelastamiseksi.

Lisää aiheesta

Tempaus verkossa ja sata huutokaupattavaa tuolia esiteltynä

Lisätiedot

Annina Pudas, verhoojamestari, puh. 040 577 4561, annina.pudas(a)gmail.com

Heikki Susiluoma, 100 luontohelmeä -hankkeen koordinaattori, puh. 040-550 4944, heikki.susiluoma(a)sll.fi


Tiedote 13.9.2017