Sijainti: Pääsivu / Ajankohtaista / Tiedotteet / Tiedotteet 2008 / Metsiensuojelun rahoituspäätöstä täydennettävä valtionmetsien lisäsuojelulla

Metsiensuojelun rahoituspäätöstä täydennettävä valtionmetsien lisäsuojelulla

(14.3.2008) Suomen luonnonsuojeluliitto on pettynyt Etelä-Suomen metsiensuojelun saamaan rahoitukseen tämänviikkoisissa valtiontalouden kehyspäätöksissä. METSO-ohjelman rahoitus jäi alle puoleen työryhmän sille esittämästä vähimmäisrahoituksesta. Erityisen pettynyt Luonnonsuojeluliitto on uusien suojelualueiden hankintaan ja korvauksiin varattujen varojen vähäisyyteen.


" Etelä-Suomen metsien suojelutarvetta on tutkittu vuosikausia, vaikka se on itsestäänselvyys. Kaiken odottelun jälkeen nyt tehty rahoituspäätös on selkeä pettymys", sanoo Luonnonsuojeluliiton puheenjohtaja Risto Sulkava.

Luonnonsuojeluliiton mielestä rahoituspäätöstä tuleekin täydentää valtion omien metsien lisäsuojelulla.

"METSO:n rahoituspohjan petettyä on katse suunnattava valtion jo omistamiin metsiin. Niiden lisäsuojelulla Vanhasen hallitus voi yrittää paikata edes osittain omaa uskottavuuttaan ympäristöpolitiikassa", sanoo puheenjohtaja Sulkava.

Ympäristöministeriön sekä maa- ja metsätalousministeriöiden yhteisessä tiedotteessa (12.3.2008) METSO:n kerrotaan pääsevän "täyteen vauhtiin" vasta vuodesta 2010 alkaen. Luonnonsuojeluliitto muistuttaa, että vuoteen 2010 mennessä luonnon monimuotoisuuden köyhtyminen olisi kansainvälisten tavoitteiden mukaan pitänyt saada jo pysäytettyä.

Lisätiedot:

  • Risto Sulkava, liittohallituksen puheenjohtaja, SLL, puh. 040-5456472
  • Harri Hölttä, metsäasiantuntija, SLL, puh. 040-7229224